×

استراتژی سئو: برنامه‌ریزی قدم‌به‌قدم تا جاودانگی!

به ما بسپار ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ 17 دقیقه 0

post

همیشه برای شروع هر کاری، ابتدا شرایط و گزینه‌های مختلف را در نظر می‌گیریم و سپس بهترین و کوتاه‌ترین راهی که ما را به هدفمان می‌رساند انتخاب می‌کنیم. پس به طور خلاصه می‌گوییم استراتژی سئو، اولین و مهم‌ترین قدم در سفر به رتبه اول گوگل است.

به زبان دیگر، استراتژی سئو به معنی برنامه‌ریزی بهینه و سودمند برای تولید، بهینه‌سازی و انتشار محتوا است؛ به‌طوری که در نتایج موتورهای جستجو جایگاه بهتری داشته باشد تا ترافیک ارگانیک و مهمانان بیشتری به وب سایت ما دعوت کند. یک استراتژی سئوی اصولی و کارآمد درواقع شامل تکنیک‌های مختلفی مانند تحقیق کلمات کلیدی، سئو On-Page، سئو فنی و لینک سازی است. در این مقاله دقیقاً نحوه طراحی استراتژی سئو و اجرای مؤثر آن را به‌صورت گام‌به‌گام یاد خواهید گرفت.

 

چرا تدوین استراتژی سئو برای سایت شما حیاتی است؟

همان‌طور که به آن اشاره کردیم اگر سئو را یک سفر پر رقابت و جذاب برای رسیدن به رتبه یک گوگل در نظر بگیریم، قطعاً برای حرکت در این مسیر باید نقشه‌ای داشته باشم تا راه را ازهرجهت بهینه‌سازی کنیم. این نقشه به ما کمک می‌کند تا مسیرهای اصلی، میان‌برهای پنهان، فضاهای دیدنی و مقصد نهایی را همیشه در دسترس داشته باشیم تا بتوانیم برای انرژی، منابع و هزینه‌های خود برنامه‌ریزی کنیم تا زودتر و راحت‌تر از رقبا به مقصد برسیم.

شاید در سال‌های گذشته تحقیق و تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی و نوشتن مقاله با آن‌ها به‌تنهایی در استراتژی سئو سایت کافی می‌بود، اما امروزه برای جلب‌توجه مخاطب و کسب رتبه یک گوگل، گردبادی از متدها و روش‌هایی وجود دارد که اگر بدون دید واضح به آن وارد شوید ممکن است در آن سردرگم شده، مسیر اصلی را فراموش و در نهایت از رقبای خود باز بمانید.

ولیکن اصلاً نگران نباشید، چون در ادامه می‌خواهیم تا به‌رایگان شما را با روش‌هایی کارآمد و نوین در حوزه استراتژی سئو آشنا کنیم و تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذاریم تا مسیر برایتان آسان‌تر شده و بتوانید در وقت ارزشمند خود صرفه‌جویی کنید.

 

سئو تکنیکال، بلیت یک‌طرفه به رتبه‌های بالاتر را بخرید!

به‌تبع اولین کاری که بعد از برنامه‌ریزی برای مسافرت خود انجام می‌دهید، بررسی بهترین راه‌ها و تهیه بلیت است. سئو فنی یا همان سئو تکنیکال، اولین مرحله در استراتژی سئو است. در واقع فرایندی است که جنبه‌های فنی یک وب‌سایت را برای بهبود رتبه‌بندی آن در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) بهینه می‌کند. سایت ما باید المان‌هایی را داشته باشد تا از نظر استاندارد‌های گوگل دارای اعتبار بوده و تجربه کاربری خوبی هم برای مخاطبان ما رقم بزند. پس باید مطمئن شویم که سایت ما قابلیت خزش (Crawl)، قابلیت رتبه‌بندی شدن (Index)، دارای ساختار پیلار کلاستر منطقی و سازگار با تلفن‌های همراه است.

به طور کامل‌تر می‌توانیم موارد زیر را در نظر بگیریم:

  • سازگاری با نسخه موبایل: یکی از استانداردهای جداناشدنی استراتژی سئو سازگار بودن با نسخه موبایل است. وب سایت‌هایی که برای نمایش در دستگاه‌های تلفن همراه طراحی شده‌اند بیشتر احتمال دارد در نتایج جستجو رتبه بالاتری داشته باشند، زیرا تعداد بیشتری از افراد از تلفن‌های همراه برای دسترسی به اینترنت استفاده می‌کنند.
  • خزش و رتبه دهی: ربات‌های موتور جستجو باید بتوانند یک وب سایت را خزش و به آن رتبه بدهند تا با رتبه مناسب در نتایج جستجو قرار گیرد. اگر یک وب سایت قابل خزش یا قابل رتبه دهی نباشد، رتبه‌بندی نخواهد شد و استراتژی سئو ما با شکست مواجه می‌شود.
  • خطاهای فنی: تعدادی از خطاهای فنی وجود دارند که می‌تواند بر SEO یک وب‌سایت تأثیرگذار باشند، مانند محتوای تکراری، لینک‌های خراب (Broken Links) و ریدایرکت‌ها.

کارهای ساده‌ای که می‌توانید برای بهبود وضعیت سئو فنی وب سایت خود انجام دهید عبارت‌اند از:

  • می‌توانید از ابزارهای آنالیز فنی مانند (Screaming Frog) برای شناسایی خطاهای فنی سایت خود استفاده کنید. این ابزارها ایرادهایی مانند لینک‌های شکسته و ریدایرکت لوپ‌هایی که در سایت ما وجود دارند را شناسایی می‌کنند و قسمت‌هایی از استراتژی سئو ما که از چشمانمان دور مانده‌اند را به ما نشان می‌دهند.
  • URL سایت باید کوتاه و پرمفهوم باشد تا بتواند مفهوم اصلی و حوزه فعالیت شما را به گوگل معرفی کند. پس حتماً مطمئن شوید که ساختار URL ‌های سایت خود را سئو کرده باشید.
  • مطمئن شوید که دامنه وب‌سایت HTTPS است.
  • همواره سرعت وب سایت خود را آنالیز کنید؛ چون سایتی که کند باشد هم برای کاربران آزاردهنده است و هم از استانداردهای گوگل تبعیت نمی‌کند پس رتبه خوبی هم نخواهد گرفت. ابزارهایی مانند Page speed Insight می‌توانند سرعت صفحات وب سایت شما را آنالیز و نتایج را به شما نشان دهند.
  • مطمئن شوید که وب سایت با تلفن همراه سازگار است.

مزایای Technical SEO در استراتژی سئو می‌توان به موارد زیادی اشاره کرد از جمله:

  • رتبه‌بندی بالاتر در موتورهای جستجو.
  • ترافیک طبیعی یا همان ترافیک ارگانیک بیشتر.
  • تجربه کاربری بهتر و بهبودیافته.
  • نرخ تبدیل بالاتر.

تحقیق کلمات کلیدی؛ وسایل و لباس‌های سفر خود را در چمدان بگذارید!

دقیقاً مانند رفتن به مسافرت بعد از تهیه بلیت، نخستین کاری که باید انجام بدهید جمع‌کردن چمدان است. این چمدان باید تمام وسایل موردنیاز شما مانند وسایل شخصی، پاوربانک، لباس گرم و… را در خود داشته باشد؛ اما فقط یک چمدان و فقط وسایل موردنیاز؛ زیرا فرقی که سفر سئو با دیگر مسافرت‌ها دارد، این است که ما را ملزم می‌کند تا نهایت استفاده را از منابع خود ببریم و درعین‌حال، حداکثر صرفه‌جویی هم داشته باشیم. در واقع باید استراتژی سئو سایت خود در این مرحله به طور جدی‌تر ادامه دهیم. تحقیق کلمات کلیدی که دومین مرحله از استراتژی سئو است، دقیقاً مانند چمدان وسایل ما برای مسافرت است. شاید ما به‌اندازه 10 تا چمدان وسایل داشته باشیم که اتفاقاً تحقیق کلمات کلیدی مارا قابل اتکاتر می‌کند، اما در نهایت فقط یک چمدان برای ما ارزش خواهد داشت؛ چون ممکن است بسیاری از کلمات برای ما ارزشی خلق نکنند. بستن چمدان ما در سئو در سه مرحله انجام می‌شود که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

بررسی کلمات LSI یا همان پیشنهادهای گوگل

ساده‌ترین قدم در استراتژی سئوی ما! کلمه‌ای که مربوط به کسب و کارمان هست را در گوگل سرچ می‌کنیم و پیشنهاداتی که گوگل به ما می‌دهد را یادداشت می‌کنیم. به طور مثال می‌خواهیم حول کلمه (سئو) تحقیق کلمات کلیدی کنیم و ابری از کلمات بسازیم.

در اینجا کلماتی مانند به LSI  شناخته می‌شوند که در واقع مخفف (Large-Scale Integration) هستند. این کلمات یا عبارات دارای ارتباط معنایی عمیقی هستند که به‌صورت ریشه‌ای به یک مفهوم اصلی متمایل می‌شوند. به زبان ساده‌تر کلمات یا عباراتی هستند که به موضوع اصلی محتوای یک صفحه وب مرتبط هستند، اما لزوماً مترادف آن کلمه‌ای که سرچ می‌شود نیستند. اگرچه به طور مستقیم در الگوریتم رتبه بندی Google استفاده نمی‌شود، اما باز هم می‌توانند کیفیت و ارتباط معنایی صفحات وب سایت شما را بهبود بخشند و درعین‌حال به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا بهتر محتوای یک صفحه وب را درک کنند و آن را در نتایج جستجوی مرتبط قرار دهند. درواقع مهره‌ای کلیدی در استراتژی سئو محسوب می‌شوند. نکته مثبت درباره این کلمات این است که مستقیماً از طرف خود گوگل پیشنهاد می‌شوند. پس می‌دانیم که سرچ دارند، ارزشمند هستند و کلمات مهمی در مسیر ما خواهند بود.

آنالیز صفحه اول گوگل

حال باید در این سفر جذاب رقابتی بدانم که رقبا چه وسایلی با خود برداشته‌اند تا چمدان کامل‌تری داشته باشیم. پس مرحله بعدی در استراتژی سئو آنالیز صفحات رقیب‌های ما خواهد بود تا هم با استراتژی سئو آن‌ها آشنا بشویم و هم بتوانیم کلمات کلیدی مورد استفاده‌شان را استخراج کنیم.

تحلیل رقبای صفحه اول برای تحقیق کلمات کلیدی

همان‌طور که به آن اشاره شد، تحقیق کلمات کلیدی بخش مهمی از استراتژی سئو است، زیرا به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید مخاطب هدف شما چه چیزی را جستجو می‌کند و کدام پاسخ گزینه بهتری برای مخاطب و در نهایت در مسیر هدف شما مفید خواهد بود. انتخاب و استفاده از این کلمات کلیدی در برای وب سایت خود، تولید محتوای مناسب برای کسب رتبه بالا در صفحه نتایج (SERP) و در نهایت سئو داخلی صفحه شما که در ادامه به طور کامل آن را برایتان شرح می‌دهیم. بااین‌حال، استخراج کلمات کلیدی  و استفاده از آن‌ها به‌تنهایی کافی نخواهد بود؛ بلکه برای بهینه‌سازی واقعی و به‌ثمررسیدن تلاش خود در آنالیز رقبا، باید چگونگی آنچه را که انجام می‌دهند و اینکه چطور می‌توانید از آنها پیشی بگیرید را تجزیه‌وتحلیل کنید.

شناسایی رقبای برتر خود

گام اول در تجزیه‌وتحلیل رقبای خود این است که بدانید آنالیز کدام یک از آن‌ها ارزش زمان شما را دارد. این کار را می‌توان با جستجوی دستی کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیت خود و دیدن اینکه چه کسانی در صفحه اول گوگل رتبه بندی می‌کنند انجام داد. همچنین می‌توانید از ابزارهای مربوط استراتژی سئو مانند SEMrush یا Ahrefs برای شناسایی رقبای برتر خود استفاده کنید. این ابزارها به شما لیستی از رقبا را همراه با ترافیک وب‌سایت، تعداد و مقصد بک لینک‌ها و سایر داده‌های سئوی مرتبط به شما ارائه می‌دهند.

درک استراتژی سئو رقبای خود در انتخاب و استفاده از کلمات کلیدی

هنگامی که رقبای برتر خود را شناسایی کردید، باید استراتژی کلمات کلیدی آنها را درک کنید. این شامل شناسایی کلمات کلیدی‌ای است که آن‌ها هدف قرار می‌دهند؛ یعنی نحوه استفاده از آن کلمات کلیدی در محتوای خود و تراکم کلمه کلیدی کلی آن‌ها. همچنین می‌توانید نمایه بک لینک آن‌ها را بررسی کنید تا ببینید چگونه به وب سایت خود لینک سازی می‌کنند.

شناسایی شکاف‌های کلمه کلیدی (Keyword Gap)

یکی از مهم‌ترین مزایایی که از تجزیه و تحلیل رقبای خود به دست می‌آورید این است که به‌راحتی می‌توانید شکاف‌های کلمه کلیدی یا همان (Keyword Gap)ها را شناسایی کنید. این‌ها کلماتی هستند که رقبای شما هدف قرار نمی‌دهند، اما به زمینه فعالیت شما مرتبط هستند و مخاطبین هدف شما آن‌ها را سرچ می‌کنند. در واقع از استراتژی سئو رقیب خود استفاده می‌کنید تا در انرژی خود صرفه‌جویی کنید؛ اما در ازای انرژی ذخیره شده، ابتکار و استعداد خود را به استراتژی سئو خود اضافه می‌کنید تا به برتری دست پیدا کنید. به طور خلاصه یعنی ورود به اقیانوس آبی سئو. با هدف قراردادن این کلمات، می‌توانید از رقبای خود پیشی بگیرید و رتبه وب‌سایت خود را به طرز قابل‌توجهی بهبود بخشید.

ساخت بک لینکها

بک لینک‌ نیز جنبه مهمی از سئو است که ما در مقالات مفصلی، طرز صحیح و کارآمد لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی را برای شما شرح داده‌ایم. بک‌لینک‌ها پیوندهایی از وب‌سایت‌های دیگر به وب‌سایت شما، یا از صفحات سایت شما به صفحه‌ای دیگر از سایت خودتان هستند. این پیوندها به موتورهای جستجو سیگنال می‌دهند که حوزه فعالیت و معنی اصلی صفحات سایت شما چه چیزی است و از طرفی اعتبار صفحات سایت شما را در گوگل بالا می‌برد و به کسب رتبه بالاتر کمک خواهد کرد. دقیقاً مانند استراتژی سئو که مسیر کلی کسب رتبه را شامل می‌شود، روش‌ها و استراتژی‌های زیادی برای ساخت بک لینک نیز وجود دارد؛ مانند وبلاگ‌نویسی مهمان، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و ارتباط با سایت‌های مشابه.

نظارت بر رقابت

سئو یک فرایند مداوم است. رقبای شما دائماً استراتژی‌های خود را تغییر می‌دهند، بنابراین مهم است که از آنچه آنها انجام می‌دهند را در نظر داشته باشید و از موقعیت‌ها استفاده کنید. باید به‌طور مرتب استراتژی کلمات کلیدی، ترافیک وب سایت و نمایه بک لینک خود و رقبای خود را تجزیه‌وتحلیل کنید. این به شما کمک می‌کند تا فرصت‌های جدید را شناسایی کنید و مطمئن شوید که استراتژی سئو شما به‌درستی پیس می‌رود و همیشه از بازی جلوتر هستید.

استراتژی سئو برای تولید محتوا

حال چمدان خود را پر از کلمات ارزشمند و مهمی کرده‌ایم که می‌توانند در طول سفر رقابتی ما، بسیار به کارمان بیایند. در این مرحله از استراتژی سئو باید به بهترین شکل از استعداد خود و اعضای تیم، کلماتی که استخراج کرده‌ایم و ابزاری که در اختیار داریم نهایت استفاده را ضمن صرفه‌جویی در وقت ببریم تا بتوانیم از رقبای خود پیشی بگیریم.

تولید محتوا

یکی از ستون‌های اصلی در سئو تولید محتوای مفیدی است که هم برای مخاطبان ما جالب باشد و هم از نظر استانداردهای گوگل دارای اعتبار باشد. درواقع مهم‌ترین و بهترین راه استفاده از کلماتی که طبق استراتژی سئو خود استخراج کرده‌ایم، تولید محتوا است. تولید محتوایی باکیفیت که برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی شده است می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در جلب‌توجه مخاطب، کسب رتبه و در نهایت رسیدن به هدفی که دنبالش هستیم بگذارد. به‌طور مثال در دنیای سئوی امروز، استفاده از متن توضیحات در صفحه محصول یک امر ضروری در سئو صفحه محصول است. تولیدکننده محتوایی حرفه‌ای است که با استفاده از کلمات کلیدی‌ که استخراج کرده‌ایم و مردم به دنبال آن هستند، طوری در متن استفاده کند که مخاطبین ساده را به طرف‌داران پروپاقرص تبدیل کند که خودشان جزئی از استراتژی سئو ما باشند، برای ما تبلیغ کرده و ما را به هدفمان نزدیک‌تر کنند. حال ممکن است برایتان سؤال شود که چرا تولید محتوا برای سئو مهم است؟

می‌توانیم مواردی از اهمیت تولید محتوا در استراتژی سئو را در مشخصه‌های زیر خلاصه کنیم:

  • محتوا یک عامل رتبه‌بندی مهم برای موتورهای جستجو به‌خصوص گوگل است. هرچه محتوای مرتبط و باکیفیت بالاتری در سایت خود داشته باشیم، در صفحات نتایج جستجو (SERP) رتبه بالاتری خواهیم داشت و به‌تبع، ورودی و کسب درآمد بالاتری نیز خواهیم داشت.
  • محتوا بازدیدکنندگان را جذب و درگیر می‌کند و در واقع نرخ تبدیل ما خیلی به تولید محتوای ما بستگی دارد. هنگامی که مردم محتوای ما را مفید و آموزنده می‌یابند، بیشتر احتمال دارد که به سایت ما وارد شوند و مشتری شوند که این امر CTR را افزایش می‌دهد. این امر به خودی باعث بالاتر رفتن زمان حضور مخاطبان در صفحه (Time On Page) و کاهش بانس ریت (Bounce Rate) خواهد شد که ملاک‌های مهمی از زاویه دید ربات‌‌‌‌‌های گوگل هستند.
  • محتوا بهترین متد برای تولید بک‌لینک در استراتژی سئو ما است. هنگامی که وب‌سایت‌های دیگر به محتوای ما لینک می‌دهند، به موتورهای جستجو سیگنال می‌دهند که سایت ما معتبر و قابل‌اعتماد است.
  • محتوا حوزه فعالیت ما را به گوگل معرفی می‌کند. هنگامی که ربات‌های گوگل به صفحه بلاگ ما رجوع می‌کنند و نتایج کراول صفحات ما را بررسی می‌کنند، با اسکن کلمات متوجه می‌شوند که کسب‌وکار ما و حوزه فعالیتمان چیست.

 

6 قانون جاودانگی محتوا

  1. درک هدف مخاطب (User’s Intent)

نیت کاربر که به‌عنوان (Searcher’s Intent) نیز شناخته می‌شود، به هدفی گفته می‌شود که کاربر هنگام تایپ یک عبارت در موتور جستجو دارد. به زبان ساده‌تر یعنی هدفی که مخاطب به‌خاطر آن سرچ می‌کند. قطعاً برای تولید محتوایی که بر اساس خود در نظر داریم برایمان مهم خواهد بود که نیت مخاطبان ما چیست تا نیازهای آن‌ها را بهتر درک کنیم؛ چون باید محتوایی خلق کنیم که طبق استراتژی سئو ما برای کاربران جذاب باشد و نیازهای آن‌ها را پاسخ بدهد. نیت کاربران را می‌توانیم به 4 قسمت تقسیم کنیم:

دریافت اطلاعات (Information): کاربران به دنبال اطلاعات هستند تا چیزی جدید یاد بگیرند یا مشکلی را حل کنند.

مسیریابی (Navigational): کاربران به دنبال یک وب سایت یا محتوای خاص هستند و می‌خواهند مسیر خود را برای رسیده به هدفشان پیدا کنند.

خرید (Commercial): کاربران به دنبال خرید یک محصول یا خدمات هستند.

پرداخت‌کردن (Transactional): کاربران به دنبال انجام یک تراکنش هستند، مانند خریدکردن یا رزروکردن.

اگر نیت مخاطب خود را بر اساس این مشخصه‌ها درک کنیم، می‌توانیم استراتژی سئو خود را طوری بچینیم تا محتوایی تولید کنیم که هم به کاربران بهترین پاسخ را دهیم و هم خودمان به هدفی برسیم که در استراتژی سئو داریم.  به‌عنوان‌مثال، اگر کاربری به دنبال اطلاعاتی در مورد “نحوه پخت کیک” است، بهترین پاسخ ویدئو یا مقاله‌ای است که مراحل دستورالعمل پخت را گام‌به‌گام و به طور کامل توضیح دهد. اگر مخاطب به دنبال خریدن کیک است، استفاده از کلمه کلیدی (خرید کیک) بهترین و باارزش‌ترین کلمه است که هم نیاز کاربر را برطرف می‌کند و هم ما کیک خود را می‌فروشیم.

می‌توانیم اضافه کنیم که برای درک نیت کاربر در تدوین استراتژی سئو، از Google Search Console برای دیدن کلمات کلیدی‌ای که کاربران برای یافتن وب سایت‌های مربوط به هدف ما سرچ می‌کنند، استفاده کنیم.

همان‌طور که گفته شد می‌توانیم از ابزارهایی مانند Ahrefs یا SEMrush استفاده کنیم تا ببینیم رقبای ما برای کلمات کلیدی هدف خود چه بک لینک‌هایی دریافت می‌کنند.

  1. متمایز یا بهتر بودن

به طور قطع می‌توان گفت که با الهام‌گرفتن و تولید محتواهایی که در حال حاضر رقیب دارند به‌تنهایی، بسیار سخت است تا بتوانیم رتبه‌ای کسب کنیم. درواقع انگار که اصلاً استراتژی سئو نداشته‌ایم؛ چون محتواهای قدیمی‌تر و پربازدیدتر در نظر گوگل اعتبار و ارزش بالاتری نسبت به محتواهای جدید اما مشابه خواهند داشت. پس باید برای رتبه بهتر گرفتن، محتوای بهتری داشته باشیم.

مدتی پیش مؤسس سایت Backlinko یعنی آقای (Brian Dean) مقاله‌ای تحت عنوان (Skyscraper Method) منتشر کرد که به معنی (تکنیک آسمان خراش) است. در این روش از مطالب و محتواهایی که در موضوع موردنظر ما وجود دارند می‌توانیم الهام بگیریم درواقع استراتژی سئو ما بر این پایه است که چکیده‌ای از محتوای آن‌ها برای خود داشته باشیم، سپس با به‌کاربردن تمام موارد مفیدی که در محتواهای دیگر وجود دارند، محتوایی کامل‌تر و طولانی‌تری را خودمان تولید و منتشر کنیم. انگار که تمام اطلاعات را استخراج، آنالیز، برنامه‌ریزی و سپس با زبان خود تولید می‌کنیم تا محتوایی جامع و مفید خلق کرده باشیم. حتی می‌توانیم در صورت تمایل تجربیات و روش‌های مفیدی که خود امتحان کردیم و نتیجه گرفتیم را به این محتوا اضافه کنیم. علت نام‌گذاری این متد به آسمان‌خراش به‌خاطر طولانی‌تر بودن محتوای ما نسبت به باقی محتواها است. البته در نظر دارید که طولانی‌تر شدن محتوا فقط و فقط به مفیدبودن آن بستگی دارد و فقط نباید طولانی باشد.

از طرفی بهترشدن گاهی باتوجه‌به شرایط، تا یک حدی جای دارد. به طور مثال اگر قصد داشته باشید تا درمورد (سئو شبکه‌های اجتماعی) محتوایی تولید و منتشر کنید، در حال حاضر بی‌شمار محتوای عالی وجود دارند که برای بهترشدن باید زمان و انرژی بسیار زیادی صرف کنید. اما در طراحی استراتژی سئوی خود، پایه و اساس بر صرفه‌جویی در زمان بود تا بتوانیم از رقبا جلو بزنیم و سریع‌تر به نتیجه برسیم. پس صرف زمان بسیار زیاد می‌تواند برای استراتژی سئو آسیب‌زننده باشد درصورتی‌که می‌توانیم از راه‌های کوتاه‌تر به همان نتیجه و حتی بهتر دست پیدا بکنیم. در این قسمت می‌خواهیم میان‌بری مخفی از نقشه مسیر را برای شما فاش کنیم؛ متمایز بودن!

برای متمایز بودن باید محیطی که رقبای شما در آن رشد کرده‌اند و شرایطی که الان در آن هستند را به‌خوبی بشناسید.

به طور مثال در گذشته سایت‌هایی که قیمت روز طلا را می‌گذاشتند همه صفحات آن‌ها شکل لیست داشت و برای محاسبه مقدار دل‌خواهتان باید قیمت را پیدا می‌کردید و هزینه مقدار موردنظرتان را محاسبه

می‌کردید. اما سایت‌هایی که علاوه بر لیست قیمت روز، صفحه‌ای داشتند که شما مقدار موردنظر خود را می‌دادید و قیمت مربوط برایتان حساب می‌شد رشد بسیار بالایی داشتند. یا به‌عنوان نمونه استراتژی سئو در تولید محتوا، اگر رقبای شما مثلاً در کلمه کلیدی (آموزش سئو) مقالاتی نوشته‌اند که بسیار مفید و کامل هستند، شما می‌توانید با ساخت ویدئو و استفاده از مولتی مدیا در محتوای خود از آن‌ها پیشی بگیرید؛ زیرا بقیه رقبای شما تنها از مقاله در این زمینه استفاده کرده‌اند.

  1. On-Page SEO

سئو داخلی (On-Page SEO) به فرایند بهینه‌سازی محتوای صفحات وب سایت خود به‌منظور جذب مخاطب و افزایش نرخ تبدیل کاربران و کسب رتبه در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) است. این امر شامل عوامل مختلفی مانند تحقیق کلمات کلیدی، تگ‌های عنوان، توضیحات متا، تگ‌های هدرها، محتوا، لینک داخلی و سازگاری با تلفن همراه (Mobile Friendly) است. در واقع استراتژی محتوا در دل استراتژی سئو قرار دارد. برخی از عناصر کلیدی سئو داخلی عبارت‌اند از:

تگ‌های عنوان (Title Tags): تگ‌های عنوان در عین حالی که باید جذاب باشند، باید شامل کلمه کلیدی اصلی که در استراتژی سئو خود داریم هم باشند و نکات نگارشی در آن‌ها رعایت شود. همچنین باید به‌درستی محتوای صفحه ما را توصیف کنند تا ربات‌های گوگل مفهوم صفحه ما را بهتر متوجه شوند.

توضیحات متا (Meta Description): توضیحات متا باید واضح و مختصر باشند که کاربران را متقاعد کند پاسخ نیازشان در صفحه ما است و روی لینک ما کلیک کنند. از طرفی متا دسکریپشن مانند تگ‌های عنوان، مفهوم صفحه ما را به گوگل معرفی می‌کند.

تگ‌های هدرها (Headers Tag): از تگ هدرها (H1، H2، H3) برای ساختاربندی محتوای خود و تسهیل درک آن توسط موتورهای جستجو استفاده می‌کنند. همینطور استفاده از هدرهای جذاب، مخاطب را به ادامه مطالعه محتوای ما نیز ترغیب می‌کند.

محتوا (Content): همان‌طور که توضیح دادیم، محتوا باید کامل، مفید، دارای کلمات کلیدی موردنظر و متناسب با استراتژی سئو ما تولید شود.

لینک‌سازی داخلی: به سایر صفحات مرتبط در وب سایت خود لینک بدهید تا یک شبکه از محتوای مرتبط ایجاد کنید. لینک‌سازی داخلی باعث می‌شود که ارتباط معنایی بین صفحات برقرار شود، اعتبار صفحات سایت شما جریان داشته باشد، دیگر صفحه یتیم نداشته باشید و مفهوم کسب‌وکارتان را بهتر به گوگل معرفی کنید. ما در مقاله‌ای کامل درباره لینک سازی داخلی صحبت کرده‌ایم تا اشتباهات رایج در لینک‌سازی سایت خود را برطرف کنید و بهتر بتوانید معنا و مفهوم اصلی کسب‌وکار خود را به گوگل معرفی و اعتبار و Domain Authority بالاتری کسب کنید.

سازگاری با تلفن همراه (Mobile Friendly): همان‌طور که گفته شد برای ما بسیار مهم است که سایت ما با تلفن‌های همراه سازگار باشد؛ چون نسبت به سال‌های گذشته تعداد سرچ در گوشی‌های موبایل به طور چشمگیری رشد کرده است. در سال 2015، تعداد کاربرانی که فقط از موبایل برای سرچ استفاده می‌کردند از کاربرانی که فقط از طریق دسکتاپ استفاده می‌کردند پیشی گرفت. به همین دلیل افراد سئو کار به این فکر افتادند تا سایت خود را طوری سئو کنند تا با نسخه موبایل سازگاری داشته باشد یا حتی نسخه‌ای جدا از سایت خود برای موبایل طراحی کردند. ما نیز باید طبق استراتژی سئوی خود، مطمئن شویم که وب سایت ما برای مشاهده در دستگاه های تلفن همراه بهینه شده است؛ زیرا تعداد فزاینده ای از افراد از تلفن های هوشمند و تبلت برای دسترسی به اینترنت و سرچ استفاده می کنند.

از مزایای سئو داخلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کسب رتبه بالاتر در موتورهای جستجو: هنگامی که صفحات ما طبق استراتژی سئو ما برای کلمات کلیدی موردنظر و ارزشمند ما سئو شده‌اند، احتمال بیشتری دارد که در SERP در رتبه‌های بالاتر ظاهر شوند.

افزایش ترافیک ارگانیک: رتبه‌بندی بالاتر موتورهای جستجو منجر به افزایش ترافیک ارگانیک به وب‌سایت ما می‌شود.

تجربه بهتر کاربری (UI/UX): سئو داخلی می‌تواند به بهبود تجربه کاربری وب‌سایت ما کمک کند که منجر به نرخ تبدیل بالاتر خواهد شد.

برندسازی سریع‌تر و پایدارتر: هدف اصلی ما در استراتژی سئو، رسیدن به رتبه‌های بالای گوگل است. رتبه بالاتر نیز به معنی بازدید بیشتر و ارزش مالی بیشتر و در نهایت شناخته شد برند ما می‌شود. هنگامی که وب سایت ما در SERP برای کلمات کلیدی مرتبط بالاتر ظاهر می‌شود، می‌تواند شهرت برند ما را تقویت کند. در مجموع سئو داخلی صفحه جزء ضروری هر استراتژی سئو است.

درکل اگر بخواهیم به طور خلاصه برایتان شرح دهیم:

  • سایت شما از لحاظ بصری و چینش اجزا دارای طراحی دل‌پذیر باشد.
  • در محتوایی که می‌گذارید نکات نگارشی را رعایت کنید و از تگ‌ها، هدرها و توضیحات متای مناسب استفاده کنید.
  • محتوایی که می‌نویسید برای مخاطب شما مفید واقع شود.
  • کلمات کلیدی مورداستفاده شما دارای چگالی مناسب و معقولی باشند.
  • به‌راحتی می‌توانید صفحه خود را سئو داخلی کنید.
  • نیت و Intent مخاطبین خود را به‌خوبی بدانید و طبق آن تولید محتوا کنید.
  • لینک سازی داخلی خود را طبق استراتژی سئو انجام دهید و از لینک سازی خارجی بهره ببرید.

آپدیت و نگهداری از سایت خود، پرچم خود را در رتبه یک فروببرید!

در این قسمت از استراتژی سئو و سفر جذابی که تا اینجا گذراندید، دیگر می‌توان گفت که تا پای قله جاودانگی و کسب رتبه یک پیش رفته‌اید، فقط لازم است تا سوار آسانسور شده و کمی صبر کنید تا خودبه‌خود شمارا به نوک قله برساند. هنگامی که به رتبه‌های بالاتر دست پیدا می‌کنید، باید جای پای خود را به‌خوبی سفت کنید تا حضور همیشگی خود را تضمین کنید. شاید مسیر طولانی‌تر و پر مشقت تر را پیموده باشید، اما چمدان خود را باز نکنید، زیرا رقبای شما نیز ممکن است به شما برسند و سفر هنوز به پایان نرسیده است.

بهبود و به‌روزرسانی در سئو

به ایستگاه آخر از مسافرت پر مخاطره خود رسیده‌ایم؛ اما همان‌طور که گفتیم به معنی تمام‌شدن سفر ما نخواهد بود. در واقع باید در مرحله آخر از استراتژی سئو خود با دفاع از موقعیت و زحماتی که تا به اینجا کشیده‌ایم، رتبه خود را حفظ یا بهتر کنیم. شاید برایتان سؤال شود که چگونه با به‌روزرسانی و آپدیت محتوا می‌توانیم رتبه خود را بهتر کنیم؟

استانداردهای موتورهای جستجو دائماً در حال تغییر است، بنابراین مهم است که SEO وب‌سایت خود را به‌روز نگه دارید. با این کار اطمینان حاصل می‌کنید که وب‌سایت شما هنوز هم برای مشتریان بالقوه مفید و قابل مشاهده است و از طرفی برای گوگل دارای اعتبار و ارزش خواهد بود.

از دلایلی که باید همیشه سایت خود را آپدیت نگه دارید و به‌روزرسانی کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش ترافیک وب‌سایت: رتبه‌بندی بالاتر در SERP یعنی ورود بازدیدکنندگان بیشتر به وب‌سایت شما. درواقع یعنی رسیدن به هدفی که در استراتژی سئو دارید.

افزایش اعتبار برند: یک وب‌سایت بهینه و سئو شده می‌تواند اعتبار برندتان را تقویت کند و حتی مخاطبانی برای شما ایجاد کند که خود برای شما تبلیغ و افزایش اعتبار می‌کنند.

افزایش فروش: ورود بازدیدکنندگان بیشتر به وب‌سایت شما مساوی است با فرصت‌های بیشتر برای افزایش نرخ تبدیل و فروش.

افزایش اعتبار: یک وب‌سایت با محتوای تازه یا محتوایی که آپدیت شده و بهتر از قبل شده است، توسط موتورهای جستجو معتبرتر تلقی می‌شود.

حال می‌خواهیم شرح بدهیم که چگونه می‌توانید SEO خود را بهبود ببخشید و به‌روزرسانی کنید.

از کارهایی که می‌توانید برای بهبود و بروز رسانی صفحات سایت خود در استراتژی سئو انجام دهید، بعضی موارد تکراری وجود دارند که در مراحل قبلی شرح داده‌ایم؛ اما از همان موارد می‌توانیم در این مرحله از استراتژی سئو خود استفاده کنیم:

آنالیز برای کلمات کلیدی جدید یا بهتر: به طور مثال اگر سایت شما در حوزه فروش موبایل فعال است، برای یک سال منبع درآمد اصلی از فروش موبایل‌های آن سال است؛ مثلاً آیفون 15. اما سال بعدی با آمدن مدل های بعدی کلمات اصلی که برای شما پول ساز اند تغییر می‌کنند. به همین دلیل است که باید همواره کلمات کلیدی خود را آنالیز کنید و رقبای خود را در دید نگه دارید و استراتژی سئو خود را بروز کنید.

ایجاد محتوای باکیفیت: محتوایی بنویسید که برای مخاطب شما مفید، جذاب و ارزشمند باشد.

بهینه‌سازی وب‌سایت خود برای دستگاه‌های تلفن همراه: اطمینان حاصل کنید که وب‌سایت شما در دستگاه‌های تلفن همراه قابل‌استفاده است.

ایجاد بک‌لینک: از سایر وب‌سایت‌ها بخواهید به وب‌سایت شما لینک دهند. همان‌طور که می‌دانید، بک‌لینک‌ها سیگنالی به موتورهای جستجو هستند که وب‌سایت شما مهم است. حتی می‌توانید سایت‌های رقیب خود را آنالیز کنید تا ببینیداین بخش از استراتژی سئو آن‌ها چیست و به چه سایت‌هایی لینک داده‌اند. سپس سایت‌هایی که برای شما ارزشمند هستند را استخراج و در محتوای مرتبط به آنها لینک بدهید. این امر باعث می‌شود تا در دید گوگل از اعتبار بیشتری برخوردار شوید.

از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید: محتوای وب‌سایت خود را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید تا به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنید.

بر عملکرد SEO خود نظارت کنید: از ابزارهای SEO برای پیگیری رتبه‌بندی خود و شناسایی ایراد یا فرصت‌ها برای بهبود استفاده کنید.

به‌روزرسانی محتوای قدیمی

در کنار ایجاد محتوای جدید، به‌روزرسانی محتوای قدیمی شما در استراتژی سئو نیز بسیار مهم است. این به این دلیل است که موتورهای جستجو به‌خصوص گوگل برای محتوای تازه و به‌روز ارزش بیشتری قائل هستند. در اینجا چند نکته برای به‌روزرسانی محتوای قدیمی را برای شما شرح داده‌ایم:

بررسی صحت و کامل‌بودن: اطمینان حاصل کنید که محتوای شما هنوز هم دقیق و به‌روز است.

افزودن اطلاعات جدید: اطلاعات جدیدی را که برای مخاطب هدف شما مرتبط است، اضافه کنید.

جذابیت بصری: از تصاویر، فیلم‌ها و اینفوگرافیک‌ها استفاده کنید تا محتوای خود را جذاب‌تر کنید.

از مزایای بسیار آپدیت و بروز رسانی در استراتژی سئو می‌توانیم به چندی از موارد اشاره کنیم:

افزایش بازدید: محتوای آپدیت شده بیشتر احتمال دارد تا در SERP رتبه بالاتری داشته باشد.

بهبود تجربه کاربر: با آپدیت محتوای خود، احتمال بیشتری وجود دارد که برای کاربران جذاب باشد.

افزایش اعتبار: محتوای به‌روزرسانی شده نشان می‌دهد که شما متعهد به ارائه اطلاعات باکیفیت هستید.

کاهش نرخ پرش: با به‌روزرسانی محتوایی که در سایت خود دارید، درواقع دارید نقاط ضعف آن را برطرف می‌کنید. به همین علت این امر باعث می‌شود تا کاربران مدت بیشتری در وب‌سایت شما بمانند.

 

 

در این مقاله سعی داشتیم تا با ارائه تجربیات خود و متدهای مورداستفاده در استراتژی سئو توسط سئوکاران سراسر دنیا، مسیر رسیدن به رتبه‌های بالاتر موتورهای جستجوگر را برای شما هموارتر کنیم. سئو سایت امری مستمر و پر از تغییرات است؛ زیرا هم روش‌های جدیدتری به عرصه می‌آیند و هم گوگل همیشه در حال آپدیت شدن است. به همین خاطر باید همیشه برای بهترشدن آمادگی داشته باشیم.

مطالب ما را برای دوستان و همکاران خود به اشتراک بگذارید و حتماً نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.

دیدگاه خود را وارد کنید

*ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد