×

آموزش تجزیه تحلیل و دسته بندی کلمات کلیدی برای سئو سایت

به ما بسپار ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ 6 دقیقه 4.8

post

یکی از اولین و بدون شک مهم‌ترین بخش‌های فرآیند سئو، تحقیق کلمات کلیدی است.

فرایند تحقیق کلیدواژه ‌های شما در نهایت روشی که برای ساختار وب‌ سایت خود استفاده می‌کنید، استراتژی محتوای شما و شروع کمپین‌های لینک سازی را کنترل می‌کند.

بعد از انتخاب و گزینش کلمه کلیدی مناسب برای تولید محتوای مرتبط با کسب و کار، یکی از مشکلات اصلی بهینه سازی موتور جستجو یا به‌اصطلاح سئو سایت ها، تجزیه و تحلیل، دسته بندی و اولویت بندی کلمات کلیدی است.

با دسته بندی و طبقه بندی کلمات کلیدی، شما می‌توانید استراتژی مناسب تجارت خودتان طراحی کنید، موضوعات و ایده‌های مختلف برای ایده گرفتن به دست آورید و به رشد کسب و کار و سئو سایت خود کمک زیادی کنید.

در ادامه این مقاله به پاسخ سوالات زیر خواهیم رسید:

  • چگونه از کلیدواژه های طبقه‌بندی شده برای برنامه‌ریزی استراتژی محتوای خود استفاده کنید؟
  • چگونه تحقیقات کلمات کلیدی طبقه‌بندی ‌شده خود و رقبا را برای شناسایی و اولویت‌بندی تلاش‌های بازاریابی محتوا استخراج کنید؟
  • چگونه از تحقیقات کلیدواژه طبقه‌بندی‌ شده برای برنامه ریزی استراتژی محتوای خود استفاده کنید؟

این داده‌ها بسیار فشرده است، نیاز به انجام کارهای سنگین با اکسل دارد، و صادقانه بگوییم، گاهی اوقات کمی شبیه به حدس‌زدن است. ما برای تصمیم‌گیری درست به داده‌ها متکی هستیم و این تصمیم می‌تواند ماه‌ها و اگر سال‌ها بعد پروژه سئوی شما نباشد، پیامدهایی داشته باشد.

برای اینکه تحقیق کلمات کلیدی را کاربردی‌تر کنید، باید بتوانید کلمات کلیدی را دسته ‌بندی، گروه ‌بندی و فیلتر کنید. بینش عمیق در مورد رفتار کاربر می تواند تحقیقات شما را به طور قابل‌توجهی موثرتر کند.

چرا دسته بندی کلمات کلیدی مهم است؟

امروزه برای موفقیت در بازاریابی محتوا نیازمند پیروی از یک سری قوانین و دستورالعمل‌ها هستیم. برای رشد این رویکرد باید محتوای خود را دسته بندی کنیم؛ زمانی که بتوانیم در موضوعات مختلفی که مرتبط با هدف اصلی کسب و کارمان هستند جایگاه و رتبه مدنظر را کسب کنیم، درواقع به هدف اصلی تجارتمان کمک کرده‌ایم.

پس دسته بندی و طبقه بندی کلمات کلیدی یکی از عوامل موثر در بهینه سازی سئو است.

شناسایی صحیح کلمات کلیدی توسط گوگل

در انتخاب و دسته بندی کلمات کلیدی مرتبط با هدف کسب و کارمان باید با دقت زیادی عمل کنیم زیرا ممکن است باعث شویم گوگل در برخی کلماتی که نمی‌خواهیم جایگاهی برایمان در نظر بگیرد.

در برخی مواقع ممکن است گوگل، کلمات کلیدی به‌ظاهر متفاوتی را به‌عنوان یک موضوع شناسایی کند و یا برعکس ممکن است کلمات کلیدی به‌ظاهر مشابه را به‌عنوان موضوعات مختلف تفکیک و رتبه بندی کند و ما را از اهداف اصلی خود دورتر کند که به ضرر کسب و کار ما خواهد بود.

**به‌عنوان‌مثال، ما این کلمات کلیدی را با یک صفحه در 10 مورد برتر قرار می دهیم:

“اصول سئو”

“نحوه استفاده از سئو”

“راهنمای مبتدی برای سئو”

“شروع کار با سئو”

“دانش سئو”

برای مثال، بیایید «بازاریابی دیجیتال» را با «بازاریابی آنلاین» مقایسه کنیم؛ من می‌توانم بگویم که این دو کلمه کلیدی بسیار نزدیک به یکدیگر هستند اما گوگل مخالف است.

دو واقعیت فوق نیز دلایلی هستند که نشان می‌دهد نقشه برداری کلمات کلیدی تنها با تکیه بر کلمات کلیدی راه بهینه نیست. شما نمی‌دانید که آیا وقت خود را با هدف قراردادن یک موضوع با کلمات کلیدی مختلف تلف می‌کنید یا فقط گوگل را “گیج می‌کنید”.

مزایای دسته بندی کلمات کلیدی

  • انتخاب کلمات کلیدی به همان شکلی که گوگل آن‌ها را می‌بیند: به‌عنوان موضوعات اصلی و فرعی.
  • گنجاندن هدف جستجو در فرایند
  • داشتن فهرستی سازماندهی شده از موضوعات که به جلوگیری از تکرار مطالب نیز کمک می‌کند
  • همسو کردن موضوعات با اهداف تجاری
  • شناسایی رقبا و جایگاه آن‌ها
  • تعیین استراتژی سئو و محتوا

طراحی معماری سایت

اول از همه باید ساختار وب سایت متناسب با اهداف کسب و کار شما چیده شود تا علاوه بر دسترسی آسان برای کاربر اهداف هر صفحه سایت را مشخص کند.

برای ایجاد یک معماری سایت مناسب باید یک سری از معیارها را در نظر گرفت که شامل موارد زیر هستند:

فرمت محتوا: برای کسب جایگاه در کلمات کلیدی باید به نوع محتوای هر صفحه دقت کنید. اینکه در صفحه مدنظر شما محتوای بصری مانند تصاویر یا ویدیوها چه مقدار تاثیری بر مخاطب هدف شما می‌گذارند بسیار مهم است.

عمق یا طول محتوا: محتوای طولانی هرگز به معنی کسب رتبه بهتر نیست. توجه کنید که تعداد کلمات و عبارات هر محتوا باید متناسب با دسته بندی کلمات کلیدی شما باشد.

کیفیت محتوا: با توجه به ساختار سایت و دسته بندی کلمات کلیدی، کیفیت محتوای آن و هدف کاربر تعیین میشود.

ما می‌توانیم با شناخت این معیارها، کلمات هدف خودمان را دسته‌بندی کنیم تا با ارائه محصولات و خدمات نیازهای کاربر را برطرف کنیم.

روش های اساسی طبقه بندی کلمات کلیدی

حال زمان آن فرارسیده است تا با راه‌ های اصلی دسته بندی کلمات کلیدی کارمان را شروع کنیم.

چه از اکسل استفاده کنیم یا از طریق پایتون و روش های مختلف دیگر، هدف نهایی این است که یک لیست فیلتر شده کلمات کلیدی که از نظر معنایی و مفهوم با هم مرتبط و طبقه بندی شده اند، داشته باشیم.

روش های متفاوتی برای دسته بندی کلمات کلیدی وجود دارد و با هر سلیقه‌ای می‌توان این کار را انجام داد؛ تنها چیزی که مهم است این بوده که در نهایت به دسته بندی هایی برسید که مطابق استراتژی شما عمل کنند و برای کسب و کار شما مفید واقع شوند.

دسته بندی با توجه به حجم جستجو کلمات کلیدی

پس از استفاده از ابزار های تحقیق کلمات کلیدی مانند گوگل کیورد پلنر، می‌توانید مقدار حجم جستجو کلمات را بررسی کنید. هرچه یک کلمه حجم جستجوی بالاتری داشته باشد ترافیک سایت بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت.

با استفاده از این روش می‌توانید ببینید که کلمات هدف شما در چه بازه زمانی سرچ می‌شوند؛ تاریخ آنها را یادداشت کرده و بعدا با داده‌های سایت خود مقایسه کنید.

  • با جداسازی کلمات پر جستجو، موضوع‌های متفاوت برای دسته ‌بندی‌های مختلف ایجاد کنید و از آن‌ها ایده بگیرید.
  • موضوعاتی که در صفحات دوم و سوم هستند در مقایسه با موضوعات دیگر دارای حجم بیشتری از کلمات کلیدی بوده‌اند؛ آن‌ها را شناسایی کنید و با توجه به موضوعات یکسان آن‌ها را دسته بندی کنید.
  • کلمات کلیدی دم دراز مرتبط با کلمات کلیدی اصلی پر جستجو را در یک طبقه بندی قرار بدهید.

طبقه بندی کلمات با توجه به رقبا

یکی از راه های اصلی دسته بندی کلمات کلیدی، شناسایی عواملی است که به سایت‌های رقبای شما کمک می‌کند. شما با سرچ کلمات کلیدی خود در گوگل و آنالیز سایت های رقیب می‌توانید کلمات مشابه یا مترادف و همسو با کلمات هدف خودتان را مشاهده کنید و آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید.

مشخص کنید که در چه موضوعاتی نقاط ضعف یا قوت دارند و بر اساس آن استراتژی و طبقه بندی کلمات کلیدی سایت را طراحی کنید.

موضوعات دسته بندی کلمات کلیدی

پس از دریافت لیست کلمات مرتبط با تجارت شما، می‌توانید بر اساس موضوع‌های مرتبط با کسب‌وکارتان آن‌ها را فیلتر و دسته بندی کنید.

برخی از موضوعات پرطرفدار برای فیلترکردن و طبقه بندی موضوعات برای صنعت شما می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • جنسیت (مردانه، زنانه، دخترانه، پسرانه)
  • مناسبت (عید نوروز، روز ولنتاین، روز طبیعت)
  • مکان بر اساس شهر یا استان (تهران، کرج، شمال، جنوب)
  • رنگ‌ها (قرمز، سبز، آبی)

همچنین گروه‌های دسته بندی با مضمون نام‌ محصولات، هدف خریدار (تحقیق، بررسی، خرید) می‌تواند جزو معیارهای دسته بندی و طبقه بندی کلمات کلیدی شما باشد.

فیلتر پیشنهادات کلیدواژه جایگزین

پس از دریافت اطلاعات و داده‌های کلمات پیشنهادی، نتایج را در قالب فایل CSV یا گوگل شیت GOOGLE SHEET صادر کنید.

فایل خود را باز کنید و با تغییر ردیف و ستون‌ها کلمات کلیدی را مشاهده کنید. با حذف کلمات کلیدی که مرتبط نیستند، مقداری فیلتر دستی انجام دهید؛ می‌توانید ردیف یا ستون را کامل حذف کنید. همچنین ممکن است بخواهید باتوجه‌به شرایط کلماتی با نام تجاری رقیب را حذف کنید.

در مرحله بعدی داده‌ها را به‌ازای هر کلمه کلیدی با حجم جستجو مقایسه کنید و کلماتی که جستجو نمی‌شوند را فیلتر کنید.

سپس می‌توانید باتوجه ‌به سلیقه پرسونا و روش‌های دیگر کلمات کلیدی خود را دسته بندی کنید.

شناخت برند و پرسونا برای دسته بندی کلمات کلیدی سایت

دسته‌بندی کلمات کلیدی را می‌توان بر اساس شخصیت‌، پرسونا و نیازهای آن‌ها تعیین کرد.

اگر سایت بزرگی دارید و چندین موضوع اصلی یا فرعی را برای شخصیت‌های مختلف پوشش می‌دهید، می‌توانید یک دسته‌بندی متفاوت برای هر موضوع یا شخصیت اصلی ایجاد کنید که دارای چندین موضوع فرعی است.

هرچه بیشتر در مورد پرسونای برند خود تحقیق کنید بینش دقیق‌تری نسبت به محتوا و طبقه بندی راحت آن به دست خواهید آورد. هدف از این تحقیق کلمات کلیدی، تعیین و کشف موضوعات مرتبط با آنچه طبقه‌بندی می‌کنید است.

برای دسته بندی کلمات کلیدی از چه داده هایی استفاده کنم؟

از هر چیزی که می‌توانید و تا جایی که امکان دارید باید کلمات کلیدی را دریافت و دسته بندی کنید؛ نکته همین است. شما می‌توانید با استفاده از بهترین ابزار موجود یعنی گوگل کیورد پلنر و سرچ کلمه کلیدی اصلی، لیستی از کلمات مرتبط را برای طبقه بندی آن‌ها جدا سازی کنید.

همچنین کلمات پیشنهادی گوگل نیز ابزاری مناسب برای دسته بندی داده ها است.

مراحل بعدی پس از طبقه بندی کلمات کلیدی چیست؟

خب، معقول‌ترین حرکت پیشنهادی ممکن برای بعد از تجزیه تحلیل و دسته بندی کلمات کلیدی سازماندهی تقویم محتوایی است؛ شما باید همیشه برای به‌روزرسانی سایت مطالب را مرتب بارگذاری کنید و خود را مطابق الگوریتم گوگل وفق دهید.

پس از تنظیم تقویم محتوایی، زمان طراحی استراتژی مناسب فرا می‌رسد؛ شما باید برای کسب جایگاه و رتبه بندی سایت در موتور جستجو، اقدام به طراحی و برنامه ریزی تولید محتوای متناسب با اهدافتان کنید.

با رعایت نکاتی که در این مقاله گفتیم شما به‌راحتی می‌توانید به نتیجه مورد نظرتان برسید و باعث پیشرفت سئو سایت و کسب و کارتان بشوید.

حال اگر نظر یا سوالی برایتان پیش‌آمده است خیالتون راحت، اون رو بیان کنید و جوابشو به ما بسپار!

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.

دیدگاه خود را وارد کنید

*ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد