سئو چیست و چه کاربردی دارد؟
یکی از داغترین موضوعات این روزهای دنیای تجارت آنلاین، سئو است. شاید شما هم نام آن را شنیده باشید و برایتان جالب باشد که بدانید در پشت این اسم کوتاه و ناشناخته چه چیزی نهفته است!
سئو دقیقاً مانند اسمش جالب و پر رمز و راز است. معنی لغوی سئو (SEO) بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو است که از مخفف کردن عبارت انگلیسی (Search Engine Optimization) متولد شده، اما این یک تعریف کلیشهای است و ما میخواهیم به زبان ساده و مثالهای جذاب به شما بگوییم که سئو چیست و چه کاربردی دارد؟!
در تعریف اولیه از سئو ۲ عبارت مطرح شد که برای شروع کار و رسیدن به چیستی سئو با این مفاهیم آشنا خواهیم شد:
- بهینه سازی سایت
- موتور جستجو
از مفهوم بهینه سازی شروع میکنیم که بدون شک در زندگی روزمره برای بهبود فعالیتها و شیوه انجام کارها به کمک ما میآید. وقتی از مسیریاب برای رفتن به جایی استفاده میکنید در حال پیدا کردن بهینهترین مسیر برای رسیدن به مقصد هستید تا در نتیجه زمان کمتری را در ترافیک سپری کنید. آسانسور اختراع شد تا جابجایی بین طبقات در سادهترین حالت ممکن باشد.
وقتی از بهینهسازی سایت صحبت میکنیم، منظور تمام اقدامات ریز و درشتی است که نشان میدهد برای بازدید کننده سایت ارزش قائل هستیم. مثل تولید محتوای جذاب و مفید، طراحی سایت چشمنواز و سریع باز شدن صفحات سایت، استفاده از تصاویر زیبا و ویدئوهای کاربردی و دهها مورد دیگر که موجب ایجاد یک تجربه لذتبخش برای مشتریان میشود. نتیجه اجرای این موارد کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو خواهد بود.
موتور جستجو چیست؟ شاید بهتر باشد برای درک بهتر این مفهوم به معروفترین و پرکاربردترین موتور جستجو در دنیا اشاره کنیم، یعنی گوگل! موتورهای جستجو مانند یک کتابخانه بزرگ هستند. هنگامی که شما موضوعات موردنظر خود را در آنها جستجو میکنید، با گشتن در تمام کتابهای خود بهترین پاسخ ممکن برای جستجوی شما را نشان میدهند.
هنوز علامت سوالهای زیادی در ذهن شماست که کاملا طبیعی است و با این مقدمه فقط به شما توضیح دادیم که سئو یک کار نیست، بلکه مجموعه کارهایی است که برای داشتن یک سایت کاربرپسند انجام میشود تا در نهایت سوگولی گوگل شویم و در نتایج جستجو، کسبوکار ما را به دیگران پیشنهاد دهد.
در ادامه به صورت مفصل با سئو آشنا خواهید شد و از کاربرد سئو صحبت خواهیم کرد. اهمیت سئو و نحوه کار موتورهای جستجو، یک شخص سئوکار چه فعالیت هایی انجام میدهد و درآمد آن چقدر است و دهها نکته دیگر را خواهید خواهند.
حالا اصلاً چرا این موضوع اهمیت دارد؟ در دنیای امروزی که زمان و راحتی حرف اول را میزنند، محبوبیت خرید آنلاین روزبهروز بیش از پیش میشود.
چرا سئو مهم است؟
هر روز میلیاردها سوال از موتورهای جستجو پرسیده میشود. کاربران به طور معمول برای پیدا کردن پاسخ سوالات خود به گوگل مراجعه میکنند. حالا اگر محصول و خدمات شما در بین نتایج پیشنهادی گوگل باشد، احتمال اینکه از سایت شما بازدید شود و حتی منجر به خرید شود بالا خواهد رفت. در واقع با کمک سئو افراد زیادی با برند و سایت شما آشنا میشوند و هرچه رتبه بهتری داشته باشید در ذهن مخاطب اعتبار بیشتری دارید.
هرچقدر در تعداد کلمات بیشتری در رتبههای بالای گوگل باشید به عنوان مرجع حوزه کاریتان شناخته میشوید. در واقع افزایش درآمد و کسب اعتبار از مزیتهای مهم سئو است.
بر اساس تحقیقات و آمار، بیش از 60 درصد کل بازدیدکنندگان وبسایتها از موتورهای جستجو به خصوص گوگل وارد میشوند؛ این مقدار بیش از 10 برابر شبکههای اجتماعی است! یکی دیگر از ویژگیهای مهم سئو نسبت به روشهای دیگر تبلیغاتی این است که ترافیک ایجاد شده توسط سئو پایدار است اما تبلیغات پولی بهمحض اتمام بودجه، نتایج آن نیز متوقف میشود.
سئو چگونه کار میکند؟
سئو مانند حضور در یک ماراتن نفسگیر است، جمعیت زیادی در مسابقه شرکت میکنند ولی درصد کمی به خط پایان میرسند. گوگل ۱۰۰ سایت را در هر جستجو لیست می کند و در صفحه اول نتایج معمولا ۱۰ سایت قرار دارد و تمام تلاش سایتها رسیدن به صفحه اول گوگل است. بیش از ۵۰ درصد کلیکها برای رتبههای ۱ تا ۳ است و هرچه به پایین لیست بروید کلیک کمتری به شما میرسد.
سئو با بهینه کردن سایت شما برای موتور جستجوی مورد نظر که در آن رتبه میخواهید عمل میکند. موتورهای جستجو مختلفی وجود دارد مانند: بینگ (Bing)، یاندکس (Yandex)، بایدو (Baidu)، یاهو (Yahoo) و… اما بدون شک مهمترین آن، مخصوصاً در ایران، گوگل (Google) است.
برای سئو در گوگل، باید اطمینان حاصل کنید که سایت شما به طور کلی از نظر گوگل بهترین نتیجه در حوزه کسبوکاری خودتان است و قواعد بازی را به درستی رعایت کردهاید. این بهترین بودن بر اساس بیش از 200 فاکتور بررسی میشود. قطعا نیاز نیست شما تمامی این فاکتورها را بدانید و رعایت کنید اما دانستن اصول اولیه سئو بسیار کمک خواهد کرد.
موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
از هر موتور جستجویی که استفاده کنید، هدف آن این خواهد بود که بهترین پاسخ را برای سرچ شما پیدا کند و به شما نمایش دهد. به طور مثال؛ گوگل (بهعنوان پراستفادهترین موتور جستجو)، با جستجو در میلیاردها صفحه وب ایندکس شده (index: مجموعه صفحاتی که از سایتهای مختلف توسط گوگل شناسایی شده است.)، بهترین پاسخ به سرچ شما را پیدا میکند و به شما نمایش میدهد، اما گوگل چگونه این کار پیچیده را در کسری از ثانیه انجام میدهد؟
این فرایند 3 مرحله دارد و توسط رباتها انجام میشود:
1- خزش یا کراول (Crawl): گوگل در این مرحله با استفاده از رباتهای خود، در وبسایتها میگردد تا صفحات جدید یا آپدیت شده را شناسایی کند.
2- ایندکس (index): سپس رباتهای گوگل صفحات کراول شده را آنالیز میکنند تا محتوای آن ها را درک کنند. رباتها بر اساس معیارهایی که توسط گوگل برنامهنویسی شدهاند، بهترین گزینهها را انتخاب کرده و آنهایی که شایسته نمایش در نتایج هستند را در دیتابیس گوگل ذخیره میکنند.
3- نتایج جستجو: وقتی کاربر عبارتی را سرچ میکند، گوگل از دیتابیس خود با مقایسه بین تمام گزینهها بر اساس امتیازاتی که توسط رباتهای گوگل اعلام شده، تشخیص میدهد بهترین نتیجه کدام است و آن ها را در صفحه نتایج (SERP) رتبهبندی میکند.
در ادامه معیارهای رتبهبندی گوگل را معرفی خواهیم کرد.
معیار های رتبهبندی گوگل
به برخی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای اختصاص دادن جایگاه و رتبه به سایتها اشاره میکنیم:
مفهوم و مرتبط بودن
گوگل ابتدا سرچ شما را بررسی میکند و نتایج مرتبط به کلمات و عبارات کلیدی شما را نمایش میدهد. کار اصلی شما در سئو این است که اطمینان حاصل کنید محتوای مرتبط ارائه میدهید.
چرا؟ چون گوگل به دنبال این است محتوای مرتبط ارائه دهد.
اما به همین سادگی نمیتوان با گنجاندن کلمات کلیدی این ارتباط را ایجاد کرد. زیرا ممکن است هزاران و شاید میلیونها صفحه از عبارت کلیدی سرچ شده در صفحه و جملات خود استفاده کرده باشند.
در اینجا مفهوم، کلیدیترین نکتهای است که باید به آن توجه کنید.
در ارائه مفهوم درست به کاربر، باید ابتدا قصد کاربر از جستجو را درک کنید.
بهطورکلی کاربران برای 4 منظور کلی در گوگل سرچ میکنند:
- میخواهم بروم (پیتزا فروشی شرق تهران)
- میخواهم بدانم (تاریخچه پیتزا)
- میخواهم انجام دهم (دستور پخت پیتزا)
- میخواهم بخرم (سفارش آنلاین پیتزا)
بهعنوانمثال، اگر شما سرچ کنید “بهترین مکمل ورزشی”، به دنبال آموزش ساخت مکمل ورزشی یا رفتن به فروشگاه نیستید.
بلکه گوگل با توجه با آنالیز میلیونها سرچ، گوگل میداند قصد شما دانستن بهترین مکمل بهمنظور خرید آن است.
اما از کجا متوجه شویم صفحه ما برای این کار بهدرستی طراحی شده است؟
شما باید با سرچ کلمات کلیدی و آنالیز آنها، رفتار کاربر و گوگل را دریابید.
نکات قابلتوجه در تولید محتوا عبارتاند از:
- استفاده درست و اندازه از کلمات کلیدی
- هماهنگی ساختار صفحه بامحتوا
- تازگی مطالب
- موقعیت مکانی
اعتبار و موثق بودن
گوگل برای نمایش نتایج دقیقتر بررسی میکند محتوای شما چقدر موثق و قابلاعتماد است.
اما سوال اصلی اینجاست که چگونه این کار را انجام میدهد؟
گوگل بررسی میکند چند صفحه به صفحه شما لینک دادهاند. بر اساس گوگل، هر چه بیشتر به صفحه شما لینک صفحات دیگر لینک داده باشند، صفحه شما قابلاستناد تر و معتبرتر است.
لینکهای صفحات سایت دیگر به شما، همان بک لینک معروف است!
در نتیجه، هر چه بک لینک شما بیشتر باشد، احتمال رتبهگرفتن آن بالاتر میرود.
کاربرد و سودمندی
محتوا میتواند معتبر و قابلاستناد باشد اما کاربردی نباشد!
گوگل بهصورت شفاف به این مسئله اشاره کرده است که میان کاربردی بودن وبسایت و کیفیت بالای آن تفاوت وجود دارد و برای گوگل به یک معنی نیستند.
گوگل این فاکتور را با استفاده از تجربه کاربری اندازهگیری میکند.
اگر گوگل متوجه شود تجربه کاربری یک سایت خوب است و کاربران از آن لذت میبرند برای آن رتبه بسیار خوبی در نظر میگیرد.
به طور مثال ممکن است سایتی محتوای بسیار خوبی داشته باشد و بک لینک های آن نیز بسیار زیاد باشد، اما نامرتب باشد یا قالب خوبی نداشته باشد، شاید حتی وبسایت کند باشد.
از طرف دیگر سایتی وجود دارد که مطلب آن به کاملی سایت دیگر نباشد و بک لینک هم نداشته باشد. اما طراحی خوبی داشته باشد، عکس های آن باکیفیت باشد و نکات نگارشی در آن بهخوبی رعایت شده باشد؛ بهطورکلی به چشم کاربران زیباتر باشد کاربران از تجربه خود لذت ببرند.
احتمال رتبه بالاتر شدن سایت دوم علیرغم کیفیت محتوا و تعداد بک لینک های آن بیشتر است.
انواع سئو
بهطورکلی 3 نوع سئو وجود دارد:
سئو تکنیکال: بهینهکردن مسائل تکنیکال سایت، مانند کدنویسی و بکاند آن تا سایت شما بهدرستی توسط رباتهای موتورهای جستجو بررسی شود.
سئو داخلی: احتمالاً زمانی که اسم سئو را میشنوید سئوی داخلی مفهومی باشد که از سئو تصور میکنید؛ تولید محتوای بهینه در سایت برای کاربران و موتورهای جستجو همان سئوی داخلی بهحساب میآید.
سئو خارجی: ایجاد دارایی و امتیاز برای برندتان (مانند شعار، رنگ برند، اهداف و چشمانداز، تأثیرگذاری و…) و انجام کارهایی که موجب معرفی برند شما به کاربران جدید شود. همچنین استفاده از منابع خارجی برای رپورتاژ، لینکسازی، تبلیغ و معرفی برند شما از جمله فرایندهای سئوی خارجی به شمار میرود.
شما کنترل کامل بر روی سئوی داخلی و تکنیکال سایت خود دارید، اما این موضوع برای سئو خارجی به این سادگی نیست. شما کنترلی بر روی سایت هایی که برای شما لینکسازی میکنند و سرنوشت آنها ندارید، اما از اهمیت آن نیز نمی توان چشمپوشی کرد.
سئو را میتوان به یک تیم فوتبال تشبیه کرد که شما مربی آن هستید!
شما برای موفقیت و پیروزی به حمله، دفاع قدرتمند و هواداران خود دارید؛ سئوی تکنیکال دفاع تیم شماست، سئوی داخلی حمله تیم شماست و سئوی خارجی روشهایی است که شما طرفداران تیم خود را جذب میکنید و تشویق میکنید تا شما را حمایت کنند!
سئو تکنیکال، سنگ بنای موفقیت!
بهینهسازی سایت شما برای موفقیت در سئو اجباری است!
اگر سایت شما از نظر تکنیکالی بهینه نباشد و سعی در تقویت سئوی شما شود، مانند این است بر روی زمینی که فونداسیون آن آماده نشده و سست است خانهسازی کنید؛ هر چقدر هم مصالح خوبی به کار ببرید و نقشه شما قوی باشد حتی نمیتوانید یک طبقه از آن را بسازید!
شما میخواهید که بررسی و دسترسی رباتهای موتورهای جستجو در سایت شما تا حد امکان راحت و سریع باشد و تمامی محتوای شما (عکس، ویدئو، نوشته و…) را بررسی کنند.
در اینجا مسائل تکنیکال اهمیت پیدا میکنند: نحوه لینک گذاری و نقشه سایت، لینکدهی داخلی و…؛ همچنین تجربه کاربری بسیار حیاتی و کلیدی است. موتورهای جستجو بهخصوص گوگل تأکید بسیاری بر روی این موضوع کردهاند، مسائلی مانند سرعت باز شدن سایت، طراحی، نسخه موبایل مناسب و ریسپانسیو بودن سایت، https، هستههای حیاتی و… همگی در سئوی شما تأثیرگذارند.
بهبود سئو داخلی، مثل الماس بدرخشید!
در سئو، محتوای شما باید هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو بهینه باشد. این به این معنی است که محتوای شما هم باید برای کاربر جذاب باشد و هم آدرس، کد و حجم آن برای موتور جستجو مناسب باشد.
برای بهینهسازی محتوایتان برای کاربران به این نکات توجه کنید:
- محتوا به موضوع پست مرتبط باشد و تراکم داشته باشد.
- شامل کلمات کلیدی مناسب باشد.
- محتوا منحصربهفرد و برای خودتان باشد.
- اصول نگارشی در آن رعایت شده باشد.
- خوانا باشد. (فونت مناسب، رعایت طول پاراگراف، استفاده از بولد و آندرلاین و…)
- آپدیت باشد.
- اطلاعات در آن درست و موثق باشند.
- از محتوای مختلف مانند فیلم، عکس و… در آن استفاده شود.
- از رقبا بهتر باشد.
و برای موتورهای جستجو:
- تگ تایتل
- توضیح متا
- تگ هدر
- آلت تکست تصاویر
سئو خارجی، اینترنت را فتح کنید!
لینک سازی خارجی یا همان بک لینک، مهمترین فعالیت در بهبود سئو خارجی است.
یکی از مهم ترین روشهای تقویت آن گرفتن رپورتاژ است، اما توجه داشته باشید برای عملکرد مناسب در لینک سازی خارجی باید سئو داخلی شما قوی باشد.
دیگر عواملی که تقویت آن مؤثر است عبارتاند از:
- برندسازی و برند مارکتینگ
- بازاریابی محتوا (کانتنت مارکتینگ)
- فعالیت در فضای مجازی
انجام سئو به عهده چه کسی است؟
سئو امری است که زمان و انرژی زیادی را نیاز دارد. با توجه به گسترده بودن انواع فعالیتهای سئو، نیاز به بررسی، آزمون و خطا و مطالعه مستمر و دائمی دارد، علاوه بر این نیاز به کسب دانشهای مختلف از مارکتینگ و تولید محتوا تا کدنویسی و طراحی سایت بهینه دارد.
بنابراین با توجه به نوع کسبوکار شما باید تصمیمگیری کرد که چه روشی مناسبتر است.
بهطورکلی معمولاً سئو به 3 صورت انجام میپذیرد:
- انجام سئو توسط صاحب کسبوکار
در این روش، صاحب کسبوکار با فراگیری اصول سئو از صفر تا صد سئو و مدیریت امور سایت، سئوی سایت خود را انجام میدهد.
به طور معمول این امر فقط برای کسبوکارهای کوچک و نوپا پاسخگو است، زیرا زمان و انرژی زیادی باید صرف آموزش سئو شود و امکان مدیریت و تأمین باقی مسائل را از شما میگیرد و با گسترش مجموعه، روش دیگری برای کسبوکار اعمال میشود. همچنین سئو نیاز به آزمون و خطا و صبر دارد؛ بنابراین ممکن است یک استراتژی اشتباه تا زمان طولانی نمایان نشود و امکان این ریسک برای کسبوکارهای بزرگتر وجود ندارد.
- برون سپاری:
بهصرفهترین و راحتترین روش کسب موفقیت در سئو، برونسپاری پروژه است.
در این روش بهجای آزمون و خطا و صرف زمان و هزینه جهت یادگیری و بهینهسازی سایت، این کار را به یک تیم متخصص در این زمینه واگذار میکنید. البته در این روش بسیار مهم است که کار را به فرد یا تیم درستی واگذار کنید که امتحان خود را پس داده باشد، چرا که باتوجهبه هزینه و زمان نتیجهدادن این کار، اعتماد و اعتبار حرف اول را میزند.
- مشاوره سئو:
میتوان در صورت داشتن نیرو و زمان کافی جهت تولید محتوا، از یک فرد یا تیم خارجی فقط برای مشاوره و نظارت استفاده کرد. با توجه به اهمیت استراتژی و نقشه راه شما در سئو، این میتواند یکی از جذابترین و اقتصادیترین گزینههای شما باشد. در این روش سئوکوچ شما همانند یک مربی بدنسازی، در تمامی مراحل در کنار شماست تا گام در جهت درست بردارید و نتایج شما را بررسی میکند.
- تشکیل بخش سئو برای کسبوکار:
یکی از روشهایی که در سازمانهای بسیار بزرگ کاربرد دارد، تشکیل بخش مستقل برای سئو است. باتوجهبه اهمیت بالای سئو، داشتن نظارت مستقیم و تیم متمرکز میتواند بهشدت کلیدی باشد.
اما این روش نیاز به فضای کاری و همینطور بودجه بیشتر دارد و برای هر کسبوکاری توصیه نمیشود.
سئوکار کیست؟
سئوکار یک فرد متخصص در زمینه سئو است که با داشتن دانشهای مختلف درباره الگوریتمهای گوگل، طراحی سایت و تولید محتوا یک وبسایت بهینه ایجاد میکند.
این امور باعث خلق یک تجربه کاربری فوقالعاده برای مشتریان میشود، این تجربه در ادامه موجب افزایش رتبه وبسایت در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو است.
وظایف سئوکار
انتظار اصلی سئوکار کمک به بازدید و بهبود فروش است، اما سئو فقط محدود به این کارها نمیشود.
سئوکار وابسته به توافق با کارفرما، کارهای مختلفی نظیر:
مشاوره و نظارت
تولید محتوا
بهبود کیفیت ظاهر و تجربه کاربری سایت
برندینگ
بهبود فروش و رتبه سایت
بهبود ترافیک سایت
انواع سئوکار
بهطورکلی، سئوکارها و روشهای انجام سئو به 3 دسته کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری دستهبندی میشوند.
شاید بپرسید که این اسمهای عجیب به چه معنا هستند و از کجا آمدهاند؟
اگر فیلمهای قدیمی وسترنی هالیوود را دیده باشید، متوجه کلاههای استفاده شده توسط شخصیتهای وسترنی شدهاید، در سینمای کلاسیک، به طور معمول از کلاهسفید برای شخصیت مثبت و از کلاه سیاه برای نمایش افراد شرور استفاده میشد.
اصطلاح سئو کلاه سفید و سیاه نیز از همین موضوع الهام گرفته شده است.
سئو کلاه سفید یعنی با استفاده از تکنیکهای قانونی سئو و الگوریتمهای مجاز گوگل، به جایگاه بالای گوگل دست پیدا کرد.
سئو کلاه سیاه در نقطه مقابل قرار دارد، در این روش با استفاده از روشهای غیرمجاز سعی میشود الگوریتمهای موتور جستجو را فریب داد و در سریعترین زمان به جایگاه بالا در گوگل رسید.
البته این روش را گوگل در صورت متوجهشدن جریمه میکند، زیرا برای گوگل رضایت کاربر بالاترین اولویت را دارد و اغلب سایتهایی که با این روش الگوریتم را دور زدهاند، دچار فقر محتواییاند.
یک روش میانه نیز وجود دارد، در این روش فقط برخی از قوانین گوگل برای رسیدن زودتر به رتبههای بالای گوگل استفاده میشود.
این روشها درست است که مطابق استاندارد گوگل نیستند، اما احتمال جریمه توسط گوگل بهمراتب پایینتر است و سرعت رشد سایت نیز دستخوش تغییرات مثبتی میشود.
تواناییهای سئوکار
اگر علاقه به فراگیری دانش سئو دارید، نیازمند به کسب تجربه و توانایی در برخی مهارتها دارید.
باتوجهبه گستردگی سئو، مهارتهای موردنیاز شما برای کسب موفقیت شامل زمینههای مختلفی میشود.
از مهمترین مهارتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعامل اجتماعی و مدیریت مشتریها
- برنامهنویسی
- مهارتهای شبکههای اجتماعی
- تولید محتوا (متنی، تصویری و…)
- انتخاب کلمات کلیدی
- تجزیه و تحلیل مشتریان و نیازهایشان
- رابط کاربری
- بازاریابی محتوایی
درآمد سئوکار
با توجه به آگهیهای استخدامی و آمارگیریهای مختلف، میانگین حقوق سئوکارهای با کمتر از 2 سال تجربه به طور میانگین 10.5 میلیون، با 2 تا 5 سال تجربه حدود 16 میلیون و با بالاتر از 5 سال تجربه معادل 20 میلیون در ماه است.
چگونه سایت خود را سئو کنیم؟
- درک نحوه کارکرد موتور جستجو موردنظر
- تحقیق: در سئو تحقیق اهمیت بسیار زیادی دارد، شاید مهمترین بخش سئو نیز تحقیق باشد!
برای تولید یک سایت سئو شده، نیاز داریم در این موارد تحقیق کنیم:
- مخاطبان (پرسونا): اگر شما یک کسبوکار آنلاین دارید احتمالاً ایده خوبی درباره مشتریهای خود دارید.
این موضوع بسیار اهمیت دارد، زیرا نقش مهمی در سئو و تولید محتوا دارد. شما باید بدانید مخاطبان و مشتریان شما چه ویژگیهایی دارند، در چه بازه سنی هستند، چه علایقی دارند و نیازهای آنها چیست.
برای موفقیت در سئو مهم است محتوای تولیدی شما درباره مواردی باشد که مخاطبان شما جستجو میکنند؛ و این اصل اگر شما مشتریان خود را بهخوبی نشناخته باشید، غیرممکن خواهد بود.
- تحقیق کلمات کلیدی: در این مرحله سعی میشود کلمات و عباراتی که مخاطبان شما در موتور جستجو سرچ میکنند را به دست آورید.
بهطورکلی، کلمات کلیدی در 2 دسته قرار میگیرند.
- کلمات کلیدی که مردم برای خرید و یافتن محصول و خدمات شما استفاده میکنند.
- کلمات کلیدی که مردم برای اطلاعات سرچ میکنند و قصد خرید ندارند.
برای موفقیت در سئو، نیاز است سایت شما در هر 2 مورد، محتوای بهینه داشته باشد.
این گونه، اگر مشتری شما قصد خرید داشته و به دنبال محصول و خدمات شما باشد شما بهترین انتخاب برای او خواهید بود و زمانی که قصد کسب اطلاعات دارد، باز هم شما در کنار او هستید و اگر روزی قصد خرید داشت برند شما برای او آشنا است.
پیداکردن کلمات کلیدی:
- بارش فکری: در اولین گام برای یافتن کلمات کلیدی مربوط به کسبوکارتان با استفاده از دانش، تحقیقات قبلی و تجربه خودتان، عبارات و کلمات کلیدی را پیدا کنید.
در این مرحله هر چه به ذهنتان میرسد بنویسید، هر چند عجیب باشد! پیشنهاد میشود برای این کار از اکسل استفاده کنید تا کار شما بسیار سریعتر شود.
- استفاده از گوگل: هنگامی که کلمه و عبارتی را در بخش سرچ گوگل تایپ میکنید، گوگل باتوجهبه سرچهای گذشته مردم عبارت شما را کامل میکند و یا در انتهای صفحه عباراتی مرتبط به شما پیشنهاد میدهد.
قطعاً بارها از این ویژگیها استفاده کردهاید، اما نه برای تولید محتوا! این ابزار یکی از بهترین کمکهای شما برای گسترش ایده و عبارات کلیدی شماست.
کلمات کلیدی خود را یادداشت کنید و هر چه در پیشنهادات گوگل آمد را نیز بنویسید.
همچنین در این زمینه نیز ابزارها و وبسایتهایی وجود دارد که این کار را برای شما انجام میدهد، اما پیشنهاد ما به شما این است که خود دست به کار شوید!
- بررسی رقبا: نیمنگاهی به محتویات دیگر سایتها، تیترها، توضیحات کوتاه و… داشته باشید.
همچنین میتوانید سایت های رقیب که در این زمینه خوب عمل کردهاند را بررسی کنید و محتوای آنها را در نظر بگیرید. سعی خود را در پیداکردن کیوردهایی که به ذهنتان نرسیده به کار گیرید. انجمن ها، فروم ها و کامنتهای آنها را بررسی کنید تا مشکلات احتمالی مشتریان خود را پیدا کنید.
- استفاده از گوگل کیورد پلنر (ابزار ریسرچ): حال وقت آن رسیده تمامی کیوردهای بهدستآمده را از نظر ارزش و تعداد سرچ بررسی کنید، همچنین میتوانید کیوردهای خود را گسترش دهید.
برای این کار از گوگل کیورد پلنر استفاده میکنیم، این ابزار برای تبلیغات در گوگل ادز ساخته شده اما برای سئو بسیار کارآمد است.
از بخش (Discover new keywords) میتوانید کلمات کلیدی بیشتر پیدا کنید. کافی است کلمات کلیدی خود را در این بخش قرار دهید تا عبارات و ترکیبهای پر سرچ به شما پیشنهاد شود. به دنبال عبارات دمدراز (عبارات بیش از 4 کلمه سرچ شده) باشید.
چرا؟ زیرا این عبارتها دارای رقابت کمتری هستند و رتبهگرفتن در آنها سریعتر است.
وقتی سئوی سایت شما بهتر شد میتوانید بر روی عبارات کوتاهتر و کلیتر هم تمرکز کنید و رتبه بگیرید، اما برای شروع، عبارات طولانی بهترین انتخاب شما هستند.
در آخر نیز تمامی کلمات کلیدی خود را در بخش (get volume and forecasts) وارد کنید، در این حالت شما تمامی عبارات خود را با رتبههایشان کنار هم دیگر بصورت منسجم دارید.
این مرحله برای گروهبندی مفاهیم نزدیک به هم به کار میرود.
- پیداکردن عبارات: حال باتوجهبه آمار و کسبوکارتان عبارات کلیدی موردنظر را برمیگزینیم.
- تدوین استراتژی: سئو یک برنامه ریزی طولانی مدت است، شما برای موفقیت نیاز به هدفگذاری و مشخص کردن استراتژی برای رسید به هدف خود دارید.
به سئو به چشم یک سفر طولانی نگاه کنید، شاید مسیر طولانی باشد و دچار تغییرات زیادی در حین سفر شود، اما مقصد باید مشخص و بدون تغییر باشد.
در تدوین استراتژی خود به این نکات توجه کنید:
- مشخصکردن شفاف اهداف و خواستهها
- تعیین معیارهای سنجش عملکرد قوی
- تعیین دقیق بودجه و نوع مصرف آن
- تعیین ابزارها
- تشکیل تیم منسجم
- ثبت دقیق همه فعالیتها
- تشکیل تقویم تولید محتوا و نقشه راه
- ساخت محتوای باکیفیت: پس از یافتن کلمات کلیدی، حال وقت آن رسیده به ترتیب استراتژی تعیین شده و نقشهراه، محتوا تولید کنیم.
برای گرفتن رتبه در گوگل در یک کلمه کلیدی، باید جزو 10 محتوای برتر در آن زمینه باشیم.
این نکتهها محتوای خوب را از محتوای باکیفیت جدا میکند:
- شفافیت: در محتوای خود موضوع را صریح بررسی کنید و نیاز مشتری را برطرف کنید. تعداد کلمه وقتی بیمعنی باشد ارزش ندارد، سعی کنید صفحه شما یک صفحه جامع و مرجع به زبان ساده باشد.
- منحصربهفرد بودن: محتوای شما نباید گزیدهای از بهترین نتایج باشد، بلکه باید ارزش جدیدی خلق کند؛ سعی کنید از رقبا بهتر باشید!
- خوانا بودن: متن شما باید به زبان ساده باشد و برای چشم خواننده مناسب باشد.
- E-A-T: این یکی از مهمترین نکات برای گوگل است. این عبارت مخفف سه ویژگی: تجربه و تخصص، اعتبار و قابلاعتماد است که محتوای شما باید در این 3 زمینه بهتر از رقبا باشد و بهتر است این سوالات از خود پرسیده شوند که:
آیا محتوا دست اول و بر اساس تجربه تولید کننده است؟
آیا توسط فرد متخصص در این زمینه آماده شده؟
آیا بقیه سایت ها و کاربران به آن استناد میکنند و آن را معتبر میدانند؟
آیا محتوای شما از حقیقی و درست است و اطلاعات دقیق ارائه میدهد؟
- نظارت و ترمیم: باید سایت خود را دائما نظارت کنید تا از عملکرد آن اطمینان حاصل کنید؛
اگر نیاز به تغییر است و یا محتوایی ایرادی دارد آن را برطرف کنید
- آنالیز عملکرد سایت و استراتژی : اگر شما عملکرد سئوی خود را نسنجید متوجه ایراد های آن نخواهید شد.
با استفاده از آمار و اهداف خود را بسنجید و در صورت نیاز استراتژی خود را تغییر دهید.
در سئو به چه نکاتی توجه کنیم؟
در این بخش نکاتی را اشاره میکنیم که باید درباره سئو سایت خود در نظر بگیرید:
- تنها سئو کافی نیست، بلکه یکی از ابزارهای موفقیت شماست.
- سئو درباره دورزدن گوگل یا مخاطبان نیست!
- در سئو دنبال میانبر و هک نباشید، به اصول پایبند باشید تا نتیجه را مشاهده کنید.
- سئو یک سرمایهگذاری طولانیمدت است، صبور باشید!
- سئو بیشتر از نصب چند پلاگین و نوشتن عبارات کلیدی در محتوا است!
- کار شما با سئو تمامی ندارد و یک فرایند مستمر است!
جمعبندی
به پایان این مقاله رسیدیم!
سئو دنیای بزرگی دارد و باید برای آن نکات بسیار زیادی را آموخت و رعایت کرد، اما باتوجهبه نتیجه و سوددهی آن کاملاً ارزش وقت و زحمت ما را دارد!
پیشنهاد ما این است برای سئو کردن سایت خود حتی ثانیهای را از دست ندهید تا از امتیازات آن بهرهمند شوید.
برای شروع میتوانید اصول اولیه و مقدماتی سئو را آغاز کنید و پلهپله آن را گسترش دهید.
برای شروع مطمئن شوید سایت شما توسط موتورهای جستجو بررسی میشود، محتوای باکیفیت تولید کنید و در آخر سعی کنید لینکسازی خارجی خود را تقویت کنید.
در نهایت صبر داشته باشید و به سئو اعتماد کنید!
تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.