×

سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟

به ما بسپار ۲۳ آذر ۱۴۰۲ 7 دقیقه 4.4

post

سئو داخلی، امکان جذب تعداد بی‌شماری بازدیدکننده و مشتری را برای سایت شما فراهم می‌سازد. تولید محتوایی که برای کاربر جذاب و آموزنده باشد و همچنین نظر گوگل را جذب کند، سخت‌ترین بخش از ساخت صفحات جدید است. سئو داخلی برای چنین صفحاتی، مانند خامه روی کیک می‌ماند. در حقیقت با استفاده از سئو داخلی، شما مزد زحماتتان را به‌صورت واضح‌تری در صفحه نتایج گوگل (SERP) خواهید دید.

علاوه بر این، سئو داخلی کاملاً به شما وابسته است. شما با استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های مختلف، موضوع و هدف هر صفحه‌ای را مشخص می‌کنید. انتخاب مخاطب هدف هر صفحه باتوجه‌به موضوع آن کاملاً در اختیار شماست و این شما هستید که کلمات و عبارات کلیدی و باارزش هر صفحه را مشخص می‌کنید.

تعریف سئو داخلی به زبان ساده

سئو داخلی به فرایندی گفته می‌شود که در آن با بهینه‌سازی بخش‌های مختلف یک صفحه، شانس صفحه خود را برای قرارگرفتن در رتبه‌های برتر گوگل افزایش می‌دهیم.

شاید برایتان سؤال پیش بیاید که منظور از “بهینه‌سازی” دقیقاً چیست؟

به‌صورت کلی ما در سئو داخلی سعی می‌کنیم عواملی مانند عنوان هر صفحه، بدنه محتوا، لینک‌سازی‌های داخلی، نامک‌ها (URL) و چیزهایی مانند این را بهبود ببخشیم.

در حقیقت به کمک این بهینه‌سازی‌ها، گوگل درک بهتری از صفحه و به‌صورت کلی سایت ما پیدا می‌کند. شاید برای شما سؤال باشد که چرا درک گوگل از صفحه ما برای ما اهمیت دارد؟

چرا سئو داخلی برای ما اهمیت دارد؟

مزیت‌های درک گوگل از صفحه ما بسیارند. اما بدون شک مهم‌ترین آن دریافت ترافیک ورودی بیشتر از طریق جستجوی کاربران است.

در حقیقت گوگل به عوامل اثرگذار بر سئو داخلی صفحات شما نگاه می‌کند. سپس ارتباط مفهوم صفحه شما با عبارت سرچ شده توسط کاربر را بررسی می‌کند و در صورت وجود ارتباط مفهومی، این احتمال وجود دارد که صفحه شما در صفحه نتایج جستجو کاربر نمایش داده شود. اما این ارتباط مفهومی تنها عامل تأثیرگذار بر نتایج جستجو نیست.

5 سایت برتر صفحه نتایج گوگل از طریق جستجوی طبیعی (Organic Search)، به طور متوسط حدود 67 درصد کلیک‌ها و ورودی‌ها را به خود اختصاص می‌دهند (این آمار میانگین است و این درصد با توجه به هر زمینه‌ای بالا پایین می‌شود). این آمار برای 5 سایت بعدی فقط 4 درصد است.

همچنین قرارگرفتن در رتبه‌های برتر، نرخ کلیک (CTR) شما را نیز به‌شدت افزایش می‌دهد. سایتی با رتبه 1 در نتایج جستجو با موبایل، نرخ کلیکی در حدود 27 درصد دارد.

بنابراین، اگر به دنبال مشتری و توسعه هر چه بیشتر کسب‌وکار خود هستید، باید در کنار برترین‌ها قرار بگیرید. برای این کار، باید توجه ویژه‌ای به صفحات سایت خود داشته باشید.

عوامل حیاتی در سئو داخلی

فاکتورهای بسیار گسترده و متنوعی در سئو داخلی سایت ما اثرگذار است. ما در اینجا قصد داریم به چند مورد از مهم‌ترین فاکتورهای اثرگذار در سئو داخلی اشاره کنیم. توجه به این عوامل، تأثیر چشمگیری در سئو داخلی و همچنین ترافیک ورودی سایت شما خواهد گذاشت. اگر به یادگیری سئو علاقه دارید و می‌خواهید این مهارت را به صورت اصولی بیاموزید به صفحه آموزش سئو مراجعه کنید.

محتوا

احتمالاً شما هم جمله “محتوا پادشاه است” را شنیده‌اید. شاید این جمله در ابتدا اغراق‌آمیز به نظر رسد، اما به‌هیچ‌عنوان این‌چنین نیست. اگر قوی‌ترین تکنیک‌های سئو را روی صفحه‌ای با محتوا ضعیف پیاده کنید، به احتمال زیاد نتیجه‌ای عایدتان نخواهد شد.

به بیان دیگر سئو بدون محتوا قوی و غنی مانند یک ماشین آخرین‌مدل است که بنزین ندارد. شاید زیبا به نظر برسد، اما به هیچ‌جایی نمی‌رسد.

محتوای صفحه‌ای که قصد انجام سئو داخلی بر روی آن دارید، باید محتوایی خاص و یونیک باشد. ربات‌های گوگل به‌سادگی محتوا کپی شده از اصل را تشخیص می‌دهند.

کلمات کلیدی

ساده‌ترین و کاربردی‌ترین روش برای اعلام به گوگل که محتوا صفحه شما در چه مضمونی است و پاسخ چه پرسش‌هایی را می‌دهد، کلمات کلیدی آن محتوا هستند.

صفحاتی که بر کلمات و عباراتی که کاربر جستجو می‌کند، سرمایه‌گذاری کرده‌اند، معمولاً راحت‌تر در صفحه نتایج گوگل قرار می‌گیرند.

برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب، شما باید بدانید که هدف کاربر شما چیست و دقیقاً به دنبال چه چیزی می‌گردد. سپس باتوجه‌به دانستن خواسته کاربر، محتوایی شامل آن عبارات و کلمات تولید می‌کنید.

نکته مهم این است که شما نباید صرفاً روی یک کلمه تمرکز نکنید و با استفاده از کلمات مترادف و هم‌خانواده، سعی کنید ابر کلماتی درباره آن مفهوم کلیدی بسازید.

به‌وسیله این روش شما چگالی کلمه کلیدی خود را بالا می‌برید و دچار تکرار بیش از حد کلمه کلیدی (Keyword Stuffing) نمی‌شوید.

سئو نویسی

یکی از مهم‌ترین نکات تولید هر محتوایی این است که چگونه محتوایی منتشر کنید که هم باب میل گوگل باشد و هم برای کاربر آموزنده و جذاب باشد. البته جذب رضایت گوگل، در گرو راضی نگه‌داشتن کاربر است، ولی یک سری راه و روش کلی وجود دارد که پیروی از آنها تأثیر فراوانی در سئو سایت شما می‌گذارد.

از جمله این تکنیک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • افزایش خوانایی متن: محتوای متنی شما نباید حوصله کاربر را سر ببرد. یک اشتباه رایج، نوشتن متن‌های بسیار طولانی و به‌هم‌پیوسته است که کاربر را از خواندن آن متن دلسرد می‌کند. استفاده از فاصله بین پاراگراف‌های مجزا می‌تواند خوانایی متن را برای کاربر ساده‌تر کند.
  • رعایت قوانین نگارشی: پیروی از قوانین نگارشی، یکی از عوامل مهم در نوشتن هر نوع متنی است. استفاده به‌موقع و به جا از علائم نگارشی همچون نقطه (.)، ویرگول (،)، علامت سؤال (؟)، توجه به هکسره، فاصله یا نیم‌فاصله و… اهمیت بسیاری دارد.
  • استفاده‌نکردن بیش از حد کلمه کلیدی: این عمل که به کی‌ورد استافینگ هم شناخته می‌شود، درگذشته به‌عنوان یک تکنیک رایج بین متخصصان سئو محسوب می‌شد. اما از وقتی گوگل آن را به‌عنوان یک خط قرمز معرفی کرد، این روش به عنوان یک اشتباه که ممکن است باعث جریمه‌شدن سایت شما شود شناخته می‌شود.
  • بُلد کردن: با مشخص‌کردن و پررنگ‌کردن نقاط مهم مقاله برای کاربر، می‌توانیم کاربر را به خواندن قسمت‌های مهم متن راهنمایی کنیم. با این کار می‌توانیم قبل از خواندن کامل مقاله توسط کاربر، اعتماد و نظر او را جلب کنیم.
  • استفاده از تیتر: تیترها به دلیل سایز بزرگ‌تری که نسبت به متن عادی دارند، بیشتر به چشم کاربران می‌آیند؛ بنابراین هر چه تیترهای ما جذاب‌تر باشد، احتمال اینکه کاربر متن ما را بخواند بیشتر است.

محتوای بصری

استفاده از جلوه‌های بصری محتوا مانند تصاویر، ویدئو، اینفوگرافی‌ها، محتوای موجود در صفحات ما را برای کاربر جذاب‌تر جلوه می‌دهد. همچنین اگر این محتواهای بصری، مزیت رقابتی برای ما نسبت به رقیبانمان به ارمغان آورد، باعث بهبود وضعیت سئو سایت ما نیز می‌شوند.

البته استفاده از این نوع محتوا نیازمند به‌دقت و توجه است. برای مثال اگر از عکسی با حجم بالا در سایت خود استفاده کنیم، به‌احتمال زیاد زمان بارگذاری صفحه ما را بالا می‌برد و این یک نکته منفی در سئو سایت ما محسوب می‌شود.

بنابراین در صورت استفاده از ویدیو یا عکس در صفحه خود حتماً به سایز و حجم آن توجه کنید.

تگ‌های HTML

تگ‌های HTML که نوعی زبان نشانه‌گذاری محسوب می‌شود، اساس استخوان‌بندی و ساختار صفحات سایت ما را تشکیل می‌دهند.

در حقیقت تگ‌های HTML به موتور جستجویی که کاربر سرچ را با آن انجام می‌دهد می‌گویند که چه چیزی، در چه زمانی و در چه جایی نمایش داده شود. همچنین این تگ‌ها به گوگل می‌گویند که موضوع محتوا ما در چه موضوعی است و ما می‌خواهیم در چه زمینه‌ای رتبه بگیریم.

تگ موضوع (Title)

انتخاب عنوانی مناسب برای محتوا پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد و نیاز به توجه و فکرکردن دارد.

عبارت انتخاب شده توسط ما به‌عنوان موضوع محتوا، نقش به سزایی در راضی‌کردن کاربر برای کلیک بر صفحه ما دارد. زیرا یکی از اصلی‌ترین اطلاعاتی که در صفحه نتایج گوگل (SERP) به کاربر نشان داده می‌شود، تایتل محتوا است.

توضیحات متا (Meta Description)

به توضیحات مختصری که ما در مورد محتوا موجود صفحه خود می‌دهیم، توضیحات متا گفته می‌شود. توضیحات متا، اثر مستقیمی بر روی نرخ کلیک (CTR) صفحات ما می‌گذارد.

هر چه این توضیحات، بهتر محتوا سایت ما رو توصیف کند، کاربر به دید بهتری نسبت به آنچه در صفحه ما در انتظارش است می‌رسد.

همچنین توضیحات متا گوگل را کمک می‌کند که به دید کلی نسبت به موضوع محتوا صفحه ما برسد و در زمینه درست، صفحه ما را برای گرفتن رتبه قرار دهد.

بهینه‌سازی تصاویر

ما تا الان از اهمیت محتوا بصری آگاه شدیم. اما تنها قراردادن تصاویر در صفحات برای گوگل کفایت نمی‌کند.

موارد زیر، از عوامل اصولی قراردادن تصاویر در صفحات وب‌سایت محسوب می‌شوند.

  • تصاویر حاوی تگ‌های جایگزین (Image Alt Text) مناسب باشد.
  • استفاده از سایز و حجم مناسب تصاویر برای بارگذاری سریع‌تر.
  • استفاده از نام مناسب که محتوا عکس را توضیح دهد.
  • عکس انتخاب شده در موبایل هم به‌خوبی نمایش داده شود.

معماری سایت

معماری سایت از دو جهت بسیار پراهمیت است.

دلیل اول این است که وب‌سایتی که معماری آن به شیوه خوبی و بر اساس برنامه از پیش تعیین شده چیده شود، راحت‌تر و به طرز مؤثرتری توسط ربات‌های گوگل خزش (Crawl) می‌شود.

دلیل دوم این است که معماری اصولی سایت، می‌تواند تجربه ماندگار و خوبی از بازدید سایت‌ ما برای کاربر باقی بگذارد.

سرعت سایت

یک سایت ناهموار و غیریکپارچه که المان‌هایش زمان زیادی برای لود شدن صرف می‌کنند، کاری به جز دورکردن کاربران از صفحات ما انجام نمی‌دهد.

همچنین سرعت سایت یکی از معیارهای گوگل برای رتبه دادن به سایت‌ها محسوب می‌شود. هر چقدر سرعت بارگذاری صفحات ما بیشتر باشد، احتمال رتبه‌گرفتن آن کمتر می‌شود.

راهکاری زیر برای افزایش سرعت سایت مؤثر قلمداد می‌شود.

  • بهره‌گیری از فشرده‌سازی
  • کاهش ری‌دایرکت‌ها
  • بهینه‌سازی تصاویر
  • استفاده از کش مرورگر

طراحی واکنش‌گرا

در سال 2016، حجم جستجوهای انجام شده توسط موبایل از حجم جستجوهای دسکتاپ برای اولین بار پیشی گرفت. پس از آن تعداد سرچ‌های انجام شده توسط موبایل روز به روز بیشتر شد تا جایی که گوگل با معرفی الگوریتم Mobile First Index، تاکید کرد که نحوه نمایش صفحات در موبایل بیشترین ارزش را دارد.

ازآنجایی‌که امروزه بیشتر جستجوها توسط موبایل انجام می‌شود، گوگل پیشنهاد داده است که تمامی وب‌سایت‌ها، سایتی با ورژن موبایل نیز داشته باشند تا کاربران موبایل نیز تجربه خوبی از کار با سایت آنها داشته باشند.

معماری آدرس صفحات

در گذشته، آدرس صفحات نقش بسیار پر رنگی در سئو صفحات ایفا می‌کردند. کارشناسان سئو  به این نکته که حتماً کلمه کلیدی‌شان در آدرس صفحات وجود داشته باشد، بسیار توجه می‌کردند.

باگذشت زمان و تغییر الگوریتم‌های گوگل، اهمیت آدرس صفحات سایت در رتبه‌بندی کمتر و کمتر شد. البته نمی‌توان گفت که آدرس صفحات دیگر هیچ تأثیری در سئو ندارد، اما اهمیت آن نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است.

اما ارزش و نقش URLها در دسته‌بندی و دسترسی سایت غیرقابل‌انکار است. بهتر است نامی که برای آدرس صفحه خود انتخاب می‌کنیم، توضیح مختصری درباره محتوا صفحه ما بدهد.

لینک‌ها

واقعاً توقع دارید بدون لینک‌سازی داخلی اصولی، جایی در نتایج جستجو گوگل داشته باشید؟ این کار عملاً غیرممکن است.

سئو داخلی بدون لینک‌سازی داخلی مانند گل بی‌بو است. به‌وسیله لینک‌سازی بین صفحات مرتبط، ارزش و اعتبار صفحات را به یکدیگر منتقل می‌کنیم. با این کار سبب رشد چندین صفحه از سایت خود در کنار یکدیگر می‌شویم.

همچنین لینک‌سازی داخلی اصولی، صفحات مرتبط سایت ما را مانند یک زنجیر به یکدیگر متصل می‌کند. از طرفی به کمک لینک‌سازی می‌توانیم یک ساختار پیلار کلاستر برای صفحات با موضوع مشابه در سایت خود ایجاد کنیم.

علاوه بر اهمیت بسیار زیاد لینک‌سازی برای موتورهای جستجو، لینک‌سازی می‌تواند کاربران ما را به صفحات مرتبط با صفحه‌ای که در آن حضور دارند راهنمایی کند.

سخن نهایی

همان‌طور که گفتیم، سئو داخلی یکی از مؤثرترین راه‌های حضور در صفحه نتایج گوگل و نمایش محصولات و خدمات شما به کاربران است. همچنین مفاهیم و قدم‌های لازم و اصلی سئو داخلی مانند توجه به محتوا، کلمات کلیدی، لینک‌سازی و… را مرور کردیم و راه‌های اصولی و عملی پیاده‌سازی این نکات را یاد گرفتیم.

اما اگر همچنان سوال و چالشی از سئو داخلی در ذهنتان باقیست یا تجربه بهره گیری از سئو داخلی را دارید، خوشحال می‌شویم آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

مجموعه به ما بسپار با تیم متخصص و با تجربه خود در زمینه سئو و به ویژه سئو داخلی، آماده ارائه خدمات مشاوره و طرح ریزی استراتژی سئو به شما عزیزان است.

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.

دیدگاه خود را وارد کنید

*ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد