لینک سازی داخلی چیست و چه اصولی دارد؟
زمانی که شما محتوایی را آماده و منتشر ساختهاید، زمان آن است که گوگل یا هر موتور جستجو دیگری از وجود محتوا شما آگاه شود و رتبهای به آن اختصاص دهد. برای آگاه سازی گوگل از وجود محتوا یا مقاله شما، شما به لینک سازی داخلی نیاز دارید. گوگل صفحات و مقالاتی از سایت شما که لینکی در هر کجای فضای وب به آن ارجاع داده شده باشد را سادهتر پیدا میکند.
لینکسازی داخلی علاوه بر آگاه ساختن گوگل از وجود دیگر صفحات، صفحات مختلف وب سایت شما را مانند زنجیر به همدیگر متصل میکنند. این ساختار در هم تنیده و متصل، به شما دیدی درباره وضعیت ساختاربندی صفحات سایت شما میدهد.
به زبان دیگر، لینکهای داخلی در عین سادگی، نیرویی بسیار قدرتمند برای هدایت کاربران شما در صفحات مختلف سایت شما محسوب میشود. همچنین لینک سازی داخلی اصولی مانند راهنمایی برای رباتهای گوگل برای خزش اصولی و بهینه در صفحات سایت شما عمل میکند.
حال که از اهمیت لینک سازی داخلی که یکی از موثرترین ابزارها برای سئو سایت محسوب میشود آگاه شدید، برای درک بهتر این مفهوم ادامه مقاله را از دست ندهید.
لینک سازی داخلی و تفاوت آن با لینک سازی خارجی
به هر هایپرلینکی که از صفحهای در یک سایت مشخص به یکی دیگر از صفحات همان سایت اشاره میکند، لینک داخلی میگویند.
درک تفاوت بین لینک داخلی با خارجی بسیار حائز اهمیت است. تفاوت اصلی این دو موضوع این است که در لینک سازی داخلی، لینکها به صفحاتی با دامنههای یکسان ارجاع میشود. اما مفهوم لینک سازی خارجی در تضاد کامل با لینک سازی داخلی قرار دارد. اگر هایپرلینکی مربوط به یکی از صفحات سایت ما، در صفحه ای خارج از سایت ما قرار بگیرد، لینک سازی خارجی رخ میدهد.
لینک سازی داخلی؛ ابزاری مهم برای سئو سایت شما
همانطور که پیشتر گفتیم به کمک لینک سازی داخلی شما گوگل را از وجود صفحات سایت خود آگاه میسازید. همچنین نقش لینک سازی داخلی در ساختار مناسب و یکپارچه برای سایت شما غیرقابل چشم پوشی است.
اما تاثیرات لینک سازی داخلی بر صفحات سایت شما بسیار گستردهتر و وسیعتر از این دو مورد است. در ادامه به چندتا از اساسیترین تاثیرات لینک سازی داخلی بر سئو سایت میپردازیم.
کمک به موتورهای جستجو برای درک ساختار سایت
وقتی شما از استراتژی مشخص و از قبل تعیین شده برای لینک سازی داخلی استفاده میکنید، به موتورهای جستجو این سیگنال را میدهید که صفحه الف به صفحه ب مرتبط است. این لینک سازی به موتورهای جستجو همچون گوگل کمک میکند تا درک درستی از ساختار پیلار و کلاستر صفحات سایت ما داشته باشد و محتواهای مرتبط به همدیگر را بشناسد.
همانظور که پیشتر گفتیم، یکی از مزیتهای لینک سازی اصولی داخلی، آگاه ساختن گوگل از موجودیت صفحات شما و کمک به گوگل در روند ایندکس کردن صفحات سایت ما است.
کاهش کراول دپث صفحات مهم و ارزشمند سایت
یک کاربرد تخصصی و پیشرفتهتر لینک سازی اصولی، بهینه سازی کراول دپث صفحات مهم سایت ما است. کراول دپث یک عدد است که به ما نشان میدهد خزندههای موتورهای جستجو باید چند صفحه را کراول (Crawl) کنند تا به محتوا مد نظر ما برسند.
حال شاید برای شما سوال پیش آید چرا باید فاکتور کراول دپث (Crawl depth) برای ما بااهمیت باشد؟
وقتی صفحهای از سایت ما برای ما ارزشمند است، باید این صفحه را بیشتر در دیدرس گوگل قراردهیم. به زبان سادهتر، کار گوگل را برای پیداکردن آن صفحه آسان بسازیم. با توجه به تعاریف گفته شده، اگر صفحه مهمی از سایت ما کراول دپث بالایی داشته باشد، گوگل برای رسیدن به آن صفحه باید از صفحات بسیار زیادی عبور کند.
حال راهکار کم کردن کراول دپث صفحات مهم چیست؟ مهمترین ابزار ما برای کاهش کراول دپث صفحات سایت ما، لینک سازی داخلی اصولی و منطقی است. اگر صفحهای برای ما ارزمشند است اما کراول دپث بالایی دارد، برای کاهش آن میتوانیم در صفحات اصلی سایت (صفحات مادر، صفحات لندینگ) به آن صفحات لینکی ارجاع دهیم.
انتقال اعتبار بین صفحات سایت
مزایای لینک سازی داخلی اصولی تمامی ندارد. یک امکانی که لینک سازی داخلی برای ما فراهم میکند، انتقال ارزش و اعتبار بین صفحات مختلف سایت است. یکی از مهمترین الگوریتمهایی که گوگل از آن بهره میبرد، الگوریتم پیج رنک نام دارد. وظیفه اصلی این الگوریتم، اندازهگیری اهمیت صفحات وبسایت است.
فرض کنیم که صفحهای داریم که شامل تعدادی لینک خارجی بااعتبار است و الگوریتم پیج رنک این صفحه را صفحهای ارزشمند میداند. با استفاده از لینکسازی داخلی و قرار دادن لینک صفحات مدنظرمان در صفحه باارزش، ارزش و اعتبار این صفحه را با دیگر صفحات به اشتراک میگذاریم.
این ویژگی استثنایی لینک سازی داخلی، تاثیر چشمگیری در سئو سایت شما ایجاد خواهد کرد و به کمک آن میتوان رتبههای بهتری در نتایج جستجو به خود اختصاص دهید.
هدایت و راهنمایی کاربران در صفحات با محتوا مرتبط
به کمک استراتژی درست لینک سازی، میتوان ساختار پیلار کلاستری کاربردی برای کاربران خود بسازیم تا تجربه مخاطبانمان را در استفاده از سایت خود را بهبود ببخشیم. به زبان دیگر، لینک سازی داخلی اصولی باعث پیشرفت یو ایکس سایت ما میشود و کاربران دسترسی راحتتری به صفحات با مفاهیم مرتبط خواهند داشت.
برای مثال کاربری که با محتوای بلاگ شما به سایت شما وارد شدهاست، با لینک سازی اصولی صفحه محصول در صفحه مقاله، میتوان او را به مشتریای که محصولی از شما خریداری کرده است تبدیل کرد.
همچنین ممکن است هدف شما این باشد که کاربر را در صفحات سایت خود نگه دارید تا عمل مد نظر شما را به سرانجام برساند. این عمل مدنظر شما میتواند به اتمام رساندن فرآیند خرید، کامل کردن فرم مشاوره، تماس با شما و… باشد. با لینک سازی جذاب شما میتوانید مخاطب خود را به دیدن صفحات مختلف سایت خود مایل کنید.
ساخت استراتژی اصولی و کاربردی برای لینک سازی داخلی
حالا که از اهمیت استفاده از لینکهای داخلی در صفحات سایت خود مطلع شدید، وقت آن است که با فرآیند تدوین استراتژی مناسب برای لینک سازی داخل سایت آشنا نشوید.
لینک سازی بدون استراتژی از قبل تعیین شده اعتبار و ارزش چندانی ندارد و صرفا ارجاع دادن چندین لینک به صفحات مختلف است. اما با کمک استراتژی اصولی لینک سازی، نه تنها باعث بهبود تجربه کاربر از استفاده از سایت خود میشوید، بلکه میزان ترافیک ورودی سایت خود را نیز به شکل چشمگیری افزایش میدهید. در ادامه اصلیترین قدمهای تدوین یک استراتژی موثر برای لینک سازی داخلی را شرح میدهیم.
مشخص کردن صفحات پیلار سایت
اولین قدم برای تدوین استراتژی لینک سازی داخلی، مشخص کردن موضوعات اصلی سایت خود به عنوان پیلار است. پیلارهای مانند ستونهای سایت شما عمل میکنند و ادامه روند ساخت استراتژی لینک سازی بر پایه این پیلارها پیش میرود.
اگر شما پیلارهای مناسب سایت خود را شناسایی و انتخاب کنید، کار سختی برای پیدا کردن کلاسترها برای آن پیلار نخواهید داشت.
صفحات پیلار باید کلمات کلیدی اساسی و با میزان سرچ بالا را نشانه بگیرند. در انتخاب موضاعات پیلار معمولا به سراغ موضوعات کلی و گسترده میرویم و از انتخاب کلمات کلیدی بلند اجتناب میکنیم. وظیفه گسترش موضوعات کلی و بیان نکات جزئی را به صفحات کلاستر میسپاریم.
ساخت خوشههای محتوا به کمک صفحات کلاستر
بعد از مشخص شدن موضات اصلی و کلی سایتمان، موقع آن است که این صفحات را به وسیله کلاسترهای مرتبط با پیلار خودش گسترش دهیم. در حقیقت کلاسترها به مانند سربازانی برای فرمانده خود که همان پیلار است عمل میکنند.
ساختار پیلار کلاستر یک استراتژی آزموده شده و موفق برای لینک سازی داخلی محسوب میشود. ارتباط بین صفحه پیلار و کلاسترهای آن به وسیله لینکهای داخلی صورت میگیرد. همچنین ممکن است یک صفحه کلاستر، خود نیز کلاسترهایی با زیرموضوع آن صفحه داشته باشد.
انتخاب انکرتکست مناسب
شما میتوانید هر کلمه یا عبارتی که میخواهید را به عنوان انکرتکست لینکهای خود انتخاب کنید. اما نقش انکرتکست مناسب که به خوبی و شفافانه موضوع و هدف صفحه مقصد را برای کاربر شرح دهد غیرقابل باور است.
تجربه نشان داده که کاربران اگر درباره محتوایی که در صفحه مقصد لینکها در انتظارشان هست، دید واضحی نداشته باشند، به ندرت به روی آن انکرتکست کلیک میکنند.
انکرتکست نه تنها کاربران را از محتوای صفحهای که به آن لینک ارجاع داده شدهاست آگاه میکند، بلکه موتورهای جستجو نیز از محتوا صفحه لینک داده شده مطلع میشوند.
شناسایی صفحات معتبر و ارزمشند سایت
همانطور که گفتیم، در هر سایتی در سراسر فضای وب، صفحاتی وجود دارند که از دیگر صفحات همان سایت، ارزشمندتر و معتبرتر هستند. این ارزش و اعتبار اختصاص داده شده به یک صفحه، دلایل بسیاری میتواند داشته باشد.
یکی از مهمترین عوامل در بالابردن اعتبار یک صفحه سایت، لینکها خارجی ارجاع داده شده به آن صفحه است. در حقیقت، گوگل لینکهای خارجی را مانند یک رای یا اعتباری که از سوی دیگران به ما داده شده است در نظر میگیرد. بنابراین لینکهای خارجی تاثیر چشمگیری در افزایش ارزش و اعتبار صفحات سایت میگذارند.
حالا که با تعریف صفحات ارزشمند و معتبر آشنا شدید، زمان تشخیض و انتخاب صفحات ارزشمند سایت شما فرا رسیده است. هدف از مشخص کردن صفحات باارزش این است که به وسیله لینک سازی داخلی، این اعتبار را با دیگر صفحات کم اعتبارتر به اشتراک بگذاریم.
حمایت از صفحات تازه ایجاد شده
تدوین یک استراتژی یکپارچه و اصولی لینک سازی داخلی، برای حمایت و فراهم کردن زمینه رشد بیشتر و سریعتر صفحاتی که به تازگی ایجاد و منتشر شدند، بسیار حیاتی است. زیرا این صفحات در روزهای اول انتشار، از اعتبار و ارزش چندانی برخوردار نیستند.
برای شروع پیش بردن این مرحله از ساخت استراتژی لینک سازی داخلی، صفحاتی که اخیرا پیکربندی کردهاید و میخواهید نتایج بهتری از آنها حاصل کنید را انتخاب کنید.
سپس با دقت به دنبال فرصتها و امکانهای لینک سازی داخلی در این صفحات بگردید. برای پیدا کردن بهتر صفحات مرتبط با صفحه مدنظر، میتوانید در قسمت سرچ سایت خود، کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی صفحه تازم منتشر شده خود را جستجو کنید.
حال که صفحات مرتبط با صفحه تازه تولید شده خود پیدا کردید، باید این صفحات را مانند یک زنجیر به هم مرتبط کنید.
رایجترین اشتباهات در روند لینک سازی داخلی و راهکارهای برطرف کردن آنها
لینک سازی داخلی، فرآیندی است که در عین سادگی بسیار پیچیده است. اگر میخواهید بهترین بازدهی را از سیستم لینک سازی خود به دست آورید، باید به نکات بسیاری توجه کنید. بیتوجهی به هر یک از این نکات ممکن است منجر به این شود که به نتیجه دلخواه خود از لینک سازی داخلی نرسید. در ادامه به معرفی رایجترین اشتباهات ساخت لینکهای داخلی میپردازیم و راهکارهایی منطقی برای بر طرف کردن این اشتباهات ارائه میدهیم.
استفاده از لینکهای شکسته داخلی
لینکهای شکسته، هم کاربر و هم رباتهای خزنده موتورهای جستجو را به صفحاتی که وجود ندارند ارجاع میدهند. ممکن است لینکی در ابتدا قرار گرفتن به درستی کار کند، اما بعد مدتی آن صفحه از دسترس خارج شود و تمام لینکهای ارجاع داده شده به آن صفحه به لینک شکسته تبدیل شوند.
برای رفع این مشکل باید تمام لینکهایی که به صفحات غیرقابل دسترس (مانند صفحات با ارور 404) ارجاع میدهند را پیدا کنیم. بعد از پیدا کردن این لینکها میتوانیم آنها را به صورت کامل حذف کنیم یا آنها را به صفحات در دسترس ارجاع دهیم.
زیاده روی در استفاده از لینک داخلی
زیاده روی و افراط در استفاده از لینکهای داخلی، میتواند رباتهای خزنده گوگل دچار سردرگمی کند. درست است که گفتیم لینک سازی داخلی امری لازم و ضروری برای صفحات سایت ما محسوب میشود، اما زیاده روی در استفاده از لینک داخلی، تاثیر مثبت برجای نمیگذارد.
از سوی دیگر، استفاده مفرط از لینکهای داخلی، تشخیص لینکهای ارزشمند و مفید از لینکهای دیگر را برای کاربران و موتورهای جستجو سخت میسازد.
بنابراین پیشنهاد میشود تنها از صفحات مرتبط و کمک کننده در روند لینک سازی خود استفاده کنید و از زیاده روی در ساخت لینک داخلی خودداری کنید.
لینکهای nofollow
لینکهای Nofollow به لینکهایی گفته میشود که به گوگل اعلام میکنند که هیچ اعتبار و ارزشی بین صفحات لینک داده شده نباید منتقل شود. این ویژگی معمولا در لینکهای خارجی پرکاربرد است. زمانی از لینکهای نوفالو استفاده میکنیم که ما قصد داریم لینکی از سایتهای دیگر در سایت خود قرار دهیم، اما نمیخواهیم سایت مقابل ارزش و اعتباری از صفحه ما دریافت کند.
اما یکی از مهمترین دلایلی که ما را مجاب به استفاده از لینکهای داخلی میکند، امکان انتقال ارزش بین صفحات مختلف سایت ما است. بنابراین منطقی به نظر نمیرسد که لینکهای داخلی ما از نوع nofollow باشند.
صفحات یتیم
صفحات یتیم، به صفحاتی میگویند که هیچ لینکی از هیچ کدام از دیگر صفحات به آنها ارجاع داده نشده است. محتوای یتیم به این دلیل که هیچ لینکی به آنها داده نشده است، از دید گوگل پنهان میماند و شانس ایندکس شدن کمتری نسبت به سایر صفحات دارد.
سادهترین و موثرترین راه برای کاهش تعداد صفحات یتیم این است که لینک این صفحه را در دیگر صفحات سایت خود قرار دهیم.
لینک دادن به صفحات ریدایرکت شده
ارجاع دادن لینکی که خود به صفحهای دیگر به صورت دائم ریدایرکت شده است، یک اشتباه رایج لینک سازی محسوب میشود. این کار باعث هدر رفتن بودجه خزش (Crawl Budget) سایت شما میشود و سودی برای شما به ارمغان نخواهد آورد.
فرض کنید شما از صفحه A لینکی به صفحه B ارجاع دادهاید. خود صفحه B به صورت دائم به صفحه C ریدایرکت شده است. در این وضعیت بهتر است واسطه ارجاع صفحه A به صفحه C که همان صفحه B است را حذف کنیم و مستقیما از صفحه A به صفحه c لینک بدهیم.
تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.