×

محتوای یتیم چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

به ما بسپار ۰۳ دی ۱۴۰۲ 5 دقیقه 4.9

post

بی‌تردید شما هم به دنبال بهینه‌سازی رتبه سایت خود در نتایج گوگل هستید. هدف نهایی تمام محتواها و دیگر فعالیت‌های سئویی ما، حضور و پیشرفت سایت ما در صفحه نتایج گوگل است. اما عواملی وجود دارند که ممکن است مانع ما در راه رسیدن به هدف نهایی ما باشند. یکی از این عوامل محتوای یتیم (Orphaned Content) نام دارند. این صفحات در روند رتبه‌ گرفتن سایت ما خلال ایجاد می‌کنند، حتی اگر از لحاظ محتوایی بسیار غنی و کامل نوشته شده باشند.

اگر می‌خواهید که محتوا شما توسط گوگل رتبه بگیرد، باید گوگل را از وجود آن محتوا آگاه کنید. به بیان دیگر، شما به وسیله لینک سازی داخلی از دیگر صفحات سایت خود یا با استفاده از لینک سازی خارجی از دیگر سایت‌ها، وجود آن صفحه را به گوگل خاطر نشان می‌کنید و به ارزش و اعتبار آن صفحه اضافه می‌کند.

در ابتدا ممکن است این مشکل را پیش پا افتاده فرض کنید و با خود گمان کنید که هیچ‌وقت با چنین مسئله‌ای مواجه نخواهید شد. اما اگر سایت شما تعداد زیادی از محتوا را تولید و منتشر می‌کند، ممکن است ساختار لینک‌سازی شما اولویت اصلی نباشد و برخی از مقالات هیچ لینکی را دریافت نکنند.

حالا که به یک دیدگاه کلی از محتوای یتیم رسیدیم، سوال اصلی این است که چطور از برخورد با این مشکل جلوگیری کنیم؟ یا در صورت مواجه شدن با صفحات یتیم، چه اقداماتی را باید پیش بگیریم؟

محتوا یتیم چیست؟

صفحات و محتوا یتیم، به صفحاتی گفته می‌شوند که هیچ‌گونه لینک‌سازی برای آن‌ها صورت نگرفته‌است (چه لینک‌سازی داخلی، چه لینک‌سازی خارجی). در حقیقت با اینکار ما ناخواسته به گوگل می‌گوییم که این صفحه ارزش اشتراک‌گذاری را ندارد.

همانطور که از اسم این محتواها مشخص است، انگار منتشر کننده صفحه یا مدیر سایت، آن صفحه را رها کرده است و برایش ارزشی قائل نبوده‌است.

معمولا چنین محتواهایی، کمتر در دید مخاطبان شما قرار می‌گیرند، اما ترافیک ورودی آن‌ها به صورت کامل صفر نمی‌شود . اگر این صفحات همچنان برای ما ورودی بگیرند، پس مشکل این صفحات چیست؟

سوال به جا و مناسبی است. در حقیقت صفحات و محتواهایی که هیچ‌گونه لینکی به آن‌ها ارجاع نشده‌است، برای گوگل صفحات بی‌ارزش قلمداد می‌شوند. نکته مهم و قابل توجه این است که این صفحات نه تنها خودشان کمتر در صفحات نتایج نمایان می‌‌شوند، بلکه تاثیر مخربی در نمایش کلی سایت ما هم خواهند گذاشت.

صفحات یتیم، چه تاثیری بر سایت ما خواهند گذاشت؟

هر چه تعداد صفحات یتیم ما بیشتر باشد، گوگل ارزش و اعتبار کمتری برای ما قائل خواهد بود.

شاید از خود بپرسید مگر گوگل صفحات ما رو به صورت جدا جدا رتبه‌بندی نمی‌کند؟ پس چگونه یتیم بودن یک محتوا بر دیگر محتوا سایت ما تاثیر می‌گذارد؟

به نکته درستی اشاره کردید. با این حال، گوگل مجموعه‌ای از ویژگی‌های صفحات و در کل سایت ما را برای رتبه دادن مدنظر می‌گیرد. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به سرعت بارگذاری، قابل اعتماد بودن، کپی نبودن محتوا و صدها فاکتور دیگر اشاره کرد. این صفحات رها شده، به صورت مستقیم بر دیگر صفحات سایت ما تاثیر خواهند گذاشت و در رتبه سایت ما نقش دارند.

بنابراین اگر مقاله‌ای برای شما باارزش است، شما باید آن را به صورت واضح به گوگل و مخاطبان خود اعلام کنید. برای این‌کار باید از ارجاع و لینک‌سازی مناسب از صفحات مرتبط، اطمینان حاصل کنید.

پیشگیری بهتر از درمان!

مانند هر مسئله دیگری، در زمینه برخورد با محتوا یتیم نیز، پیشگیری بهتر از درمان است.

برای مواجه نشدن با صفحات یتیم، باید از  لینک دادن به آن صفحه از دیگر صفحات اطمینان حاصل کنید. به طور کلی، لینک‌سازی (Link Building)، کار گوگل و مخاطب شما را برای دسترسی به آن صفحه آسان می‌‌سازد. لینک‌سازی از صفحاتی که ورودی زیادی دارند و در نزد گوگل با ارزش قلمداد می‌شوند، باعث می‌شوند صفحات مقصد نیز از ارزش و اعتبار بهره‌مند شوند و در نتایج جایگاه بهتری به خود اختصاص دهند.

اما لینک‌سازی هم راه و روش خودش را دارد و شما نمی‌توانید از ترس مواجهه با صفحات یتیم، از تمامی محتوا سایت خود به یک صفحه خاص لینک بدهید یا به قول معروف از آن‌طرف بوم بیفتید.

لینک‌‌سازی اصولی که باعث انتقال ارزش و اعتبار از یک صفحه به صفحه‌ای دیگر می‌شود، باید از صفحات مرتبط صورت پذیرد.

آیا محتوا یتیم، همیشه اثر منفی می‌گذارد؟

تصحیح و ویرایش وضعیت صفحات یتیم سایت، همیشه ضروری و مهم نیست. برخی از نوشته‌هایی که در وبلاگ خود منتشر می‌کنیم، فقط در مدت زمانی کوتاه و محدودی برای ما اهمیت دارند و پس از آن ارزش خود را از دست می‌دهند. برای مثال اگر محتوایی را در گذشته نوشته‌اید و الان وضعیت آن برای شما اهمیتی ندارد، می‌توانید آن را در همان وضعیت رها شده و یتیم باقی بگذارید.

در حقیقت، ممکن است تصمیم به پاک کردن این صفحات بی‌ارزش بگیرید. بنابراین وضعیت آن‌ها برای شما نکته قابل توجهی نخواهد بود.

چگونه محتوا یتیم را در وردپرس پیدا کنیم؟

طبق آمار منتشر شده توسط وب‌سایت colorlib، حدود 43 درصد از کل وب‌سایت‌های دنیا یعنی بیش ۸۱۰ میلیون سایت، به وسیله وردپرس ساخته شده‌اند. این آمار به خوبی جایگاه ویژه وردپرس در زمینه طراحی و تولید انواع سایت‌ را نمایان می‌کند.

در ادامه این مقاله سعی داریم نحوه پیدا کردن محتوا یتیم در وردپرس را برای شما شرح دهیم.

استفاده از افزونه یواست برای شناسایی محتوای یتیم

افزونه یواست (Yoast)، از محبوب‌ترین و پرکاربردترین افزونه‌های وردپرس در زمینه سئو محسوب می‌شود. با استفاده از نسخه ویژه یواست شما به ویژگی‌های پرکاربرد و مهمی دسترسی پیدا خواهید کرد. از جمله اطلاعاتی که یواست امکان دسترسی به آن‌ها را برای شما فراهم می‌سازد، بخش محتوای یتیم است. اگر از نسخه پرو یواست استفاده کنید، با کلیک بر روی بخش همه نوشته‌ها، ستون‌هایی جدیدی که اطلاعاتی همچون محتوای یتیم (Orphan Content) است برای شما نمایان می‌شود. با استفاده از این افزونه شما می‌توانید محتواهایی که لینکی به آنها ارجاع داده نشده است، یا اصطلاحا رها شده‌اند را پیدا کنید.

روند پیدا کردن محتوا یتیم در عکس زیر نشان داده شده است.

پیدا کردن محتوای یتیم در وردپرس با یواست

چگونه محتوا یتیم را به محتوایی سالم بدل کنیم؟

حال که تک تک صفحات یتیم سایت‌تان را پیدا کرده‌اید، وقت آن است که آستین بالا زده و وارد عمل شوید. برای ویرایش و تصحیح محتوا یتیم، کافیست به آن‌ها لینک‌های مناسب و مرتبط ارجاع دهیم. مرحله اول روند تصحیح، مشخص کردن صفحات یتیمی است که برای شما ارزش دارند و می‌خواهید از این وضعیت خارج شوند. بعد از مشخص کردن این صفحات، شما یا متخصص سئو سایت شما باید از دیگر صفحات با ارزش و پرترافیک، به صفحه یتیم خود لینک‌سازی کنید.

اگر روند لینک‌سازی به صورت اصولی و درست انجام شود، این صفحات دیگر به عنوان یک صفحه مخرب محسوب نمی‌شوند. حتی اگر این صفحات دارای محتوا غنی و کاربردی باشند، می‌توانند به صفحات مهم و با ارزش برای ما تبدیل شوند و باعث رضایت مخاطب و گوگل از ما شوند.

در این مقاله سعی شد مفهوم محتوا یتیم به صورت جامع و کامل برای شما عزیزان بیان شود. اگر همچنان سوالی برای شما باقی مانده‌است که پاسخ آن را در مقاله پیدا نکرده‌اید، یا تجربه‌ای از برخورد با صفحات یتیم دارید، خوشحال می‌شویم که آن‌را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

اگر قصد دارید تیمی با کارشناسان سئو متبهر و با تجربه خدمات سئو سایت شما را مدیریت کنند، می‌توانید روی به ما بسپار حساب باز کنید. مجموعه به ما بسپار با سابقه بیش از 12 سال فعالیت در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ، آماده ارائه خدمات به شماست.

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.

دیدگاه خود را وارد کنید

*ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد