×

CTR چیست و چگونه CTR صفحات را بهینه کنیم؟

به ما بسپار ۰۱ بهمن ۱۴۰۲ 7 دقیقه 5

post

نرخ کلیک یا CTR یکی از مهم‌ترین پارامترهای سئو سایت شما است، اگر به آن توجه نکنید ممکن است در تعیین اینکه کدام محتوا و صفحه از سایت شما برای کاربران جذاب‌تر بوده دچار مشکل شوید و نتیجه معکوسی برای سئو صفحه شما داشته باشد.

نرخ کلیک یک اصطلاح مهم در بازاریابی آنلاین و جستجوی ارگانیک است. CTR میزان دفعاتی را که کاربران روی لینک شما در یک نتیجه جستجو، تبلیغ و غیره کلیک می‌کنند را در مقایسه با تعداد دفعاتی که لینک شما مشاهده شده است، اندازه‌گیری می‌کند.

برای نرخ کلیک ارگانیک، یک مشاهده (impression) زمانی اتفاق می‌افتد که یک لینک در صفحه نتایج موتور جستجو به دلیل مرتبط بودن با عبارت جستجو شده کاربر ظاهر شود. در واقع CTR یک درصد است که حاصل تقسیم تعداد کلیک بر impression می‌باشد.

نرخ کلیک پولی نیز به هر ترافیکی گفته می‌شود که در نتیجه یک تبلیغ پرداختی دریافت می‌کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر یک کاربر از طریق عوامل زیر وارد سایت شما شود به آن CTR  پولی می‌گویند.

  • کلیک روی یک تبلیغ متنی یا تبلیغات گوگل
  • کلیک روی یک تبلیغ نمایشی در یک وب‌سایت یا شبکه اجتماعی مانند خبرگزاری‌ها

چرا CTR بالاتر، به معنای موفقیت بیشتر است؟

CTR یک موضوع حیاتی است که نباید نادیده گرفته شود. این می‌تواند بینش‌های قدرتمندی در مورد استراتژی‌های SEO و SEM به شما ارائه دهد و کمک کند تا تعیین کنید چه صفحه‌ای به‌درستی کار می‌کند و چه صفحه‌ای نتوانسته است انتظارات شما را برآورده کند.

این موضوع  نشان می‌دهد که مشتریان چگونه با محتوای شما درگیر می‌شوند و چه چیزی برای آنها جالب به نظر می‌رسد.

CTR می‌تواند به شما بگوید که آیا شما مخاطب را درست مورد هدف قرار داده‌اید یا خیر؛ بنابراین، توصیه ما این است که آن را جدی بگیرید و برای آن کمی بیشتر از قبل وقت بگذارید.

Google Search Console (GSC) برای بینش‌های SEO بسیار مفید است و درعین‌حال Google Ads بهترین ابزار برای ردیابی CTR در SEM است. با استفاده از این ابزارها، می‌توانید مشخص کنید که کدام محتوا بیشتر کلیک می‌شود و کدام صفحات شما از هدف دور شده‌اند.

علاوه بر اینها، CTR می‌تواند دید رقابتی ارزشمندی برای هر دو استراتژی PPC و SEM ارائه دهد. PPC به این معناست که به ازای هر کلیک چقدر هزینه باید پرداخت کنید.

با مقایسه CTR خود با شاخص‌های کسب‌وکارتان، می‌توانید دیدگاه‌هایی در مورد چگونگی عملکرد در تخصص خود کسب کنید و زمینه‌های بهبود را کشف و شکوفا کنید.

اکنون اجازه دهید به این بپردازیم که چرا CTR برای SEO و SEM اهمیت دارد.

CTR؛ کلید موفقیت در سئو

تعامل بالا کاربران نشان می‌دهد که شما هدف جستجو مخاطب هدف را به‌خوبی درک کرده‌اید و آنها را با محتوای خود درگیر می‌کنید. پس CTR شاخصی برای سنجش تعامل کاربر بوده و در رتبه‌بندی صفحات نقش دارد.

بهبود رتبه سایت و ترافیک بیشتر

درحالی‌که CTR یک عامل رتبه‌بندی مستقیم برای موتورهای جستجو نیست، اما سیگنال‌های ارزشمندی در مورد مرتبط بودن و کیفیت محتوای شما به موتورهای جستجو ارسال می‌کند. هنگامی که کاربران به طور مداوم بر روی محتوای شما در نتایج جستجو کلیک می‌کنند، یک سیگنال مثبت برای گوگل ارسال می‌شود.

در طول زمان، این می‌تواند منجر به بهبود رتبه‌بندی برای عبارات کلیدی خاص صفحه شما شود.

علاوه بر این، همان‌طور که موقعیت شما در SERP بهبود می‌یابد، CTR شما افزایش می‌یابد که منجر به افزایش ترافیک برای سایت شما می‌شود.

شناسایی فرصت‌های بهینه‌سازی

با بررسی و تحلیل CTR، می‌توانید مناطقی را که محتوای شما نیاز به بهبود دارد را مشخص کنید، با ما همراه باشید چرا که در ادامه به صورت مفصل راجع به این موضوع جذاب صحبت کرده‌ایم.

اهمیت CTR در موفقیت کمپین‌های SEM

ارزیابی رسانه‌ها

CTR موضوعی ارزشمند برای ارزیابی اثربخشی یک تبلیغ، کمپین یا کلمه کلیدی خاص است. اساساً، CTR می‌تواند به شما ایده‌ای در مورد کارایی تبلیغات دهد که به شما کمک می‌کند کمپین‌های موفق و ناموفق را شناسایی کنید.

کیفیت امتیاز

CTR خوب می‌تواند به شما در کسب امتیاز کیفیت بالای صفحه‌تان کمک کند. این موضوع توسط موتورهای جستجو مانند Google و Bing استفاده می‌شود تا به شما ایده‌ای در مورد اینکه کیفیت تبلیغ شما در مقایسه با رقبا چگونه است بدهد.

A/B تست

تست A/B شامل مقایسه دو نسخه از کپی تبلیغ شما برای دیدن اینکه کدام یک بهتر عمل می‌کند. با تجزیه‌وتحلیل داده‌های CTR، می‌توانید ببینید کدام صفحه و محتوای شما بیشتر برای مخاطب جذاب است.

محاسبه نرخ کلیک CTR، فرمولی ساده و کاربردی

برای محاسبه نرخ کلیک خود، تنها کاری که باید انجام دهید این است که تعداد افرادی که روی آگهی یا نتیجه جستجو شما کلیک کردند را بر تعداد افرادی که آن را دیدند تقسیم کنید.

(Total Clicks) / (Total Impressions) = Click-Through Rate

برای مثال، فرض کنید یک Google Ads اجرا کرده‌اید که 1000 نمایش دریافت کرده‌اید. از این 1000 نمایش، 50 نفر روی صفحه شما کلیک کردند.

حالا این فرمول را به کار می‌گیریم

CTR = (50 / 1000) x 100

با محاسبه این عدد، متوجه خواهید شد که نرخ کلیک شما 5٪ است.

نرخ کلیک خوب برای کسب‌وکارهای مختلف چقدر است؟

CTR بالا نشان می‌دهد که محتوای شما در حال تبدیل‌شدن به یک محتوا ستاره است؛ بنابراین، بدیهی است که سعی کنید برای افزایش کلیک بیشتر تلاش کنید.

اما هیچ نقطه مرجع جهانی برای تعیین CTR خوب یا بد وجود ندارد به‌عبارت‌دیگر:

  • CTR خوب در یک صنعت ممکن است با یک صنعت دیگر متفاوت باشد.
  • CTR تبلیغات پولی شما اغلب با CTR جستجو ارگانیک متفاوت است.
  • شما هنگام ارزیابی CTR برای کاربران تلفن همراه و دسکتاپ تفاوت‌هایی مشاهده خواهید کرد.
  • همچنین مهم است که اهداف و استراتژی SEO خود را هنگام ارزیابی CTR در نظر بگیرید.

به‌طورکلی، یک CTR بالای 20٪ به عنوان CTR خوب در نظر گرفته می‌شود، در حالی که اگر درصد CTR سایت شما 40٪ و یا بالاتر باشد به عنوان صفحه‌ای عالی در نظر گرفته می‌شود. ولی لازم به ذکر است که بگوییم این اعداد را نمی توان به هر کسب و کاری تطبیق داد.

آیا یک CTR خوب برای جستجو ارگانیک وجود دارد؟

نرخ کلیک ارگانیک متوسط ​​یک صنعت یا کسب‌وکار نیز به‌شدت تحت‌تأثیر موقعیت رتبه‌بندی صفحه است. طی یک مطالعه از مقالات معتبر در سال 2023 از داده‌های CTR نشان داد که؛

نتایج در جایگاه برتر Google دارای میانگین  39.8٪ نرخ کلیک بودند، این نرخ کلیک به 18.7٪ برای نتایج در موقعیت دوم کاهش می‌یابد و برای نتایج در موقعیت سوم، نرخ کلیک به 10.2٪ کاهش می‌یابد.

درک نرخ کلیک CTR در تبلیغات پولی و ارگانیک

نکته جالب اینجاست که نرخ کلیک برای تبلیغات پولی در واقع کمتر از CTR برای نتایج جستجو ارگانیک است.

حال ممکن است با این چالش مواجه شوید که چرا CTR شما برای چیزی که برای آن پول می‌دهید به طور معمول کمتر از نتیجه‌ای است که می‌تواند به‌صورت رایگان و ارگانیک حاصل شود؟

یکی از دلایل این امر این است که کاربران اغلب نتایج ارگانیک را قابل‌اعتمادتر از تبلیغات پرداختی می‌دانند. زیرا آنها آگاه هستند که یک آگهی پولی فقط به این دلیل ظاهر شده است که یک شرکت برای دیده‌شدن آن پول پرداخت کرده است.

افزایش CTR برای نتایج ارگانیک

محتوای خود را برای ویژگی‌های جست‌وجو بهینه کنید: برخی از ویژگی‌های SERP مانند سطرهای توضیحات برجسته (featured snippets) می‌توانند نرخ کلیک شما را افزایش دهند. برای این کار، از ابزار Keyword Magic Tool Semrush استفاده کنید تا کلمات کلیدی را پیدا کنید که می‌توانند منجر به ویژگی‌های SERP شوند.

عنوان‌ها و توضیحات متای خود را بهینه کنید: عنوان‌ها و توضیحات متا اولین چیزی است که کاربران در نتایج جست‌وجو می‌بینند، بنابراین باید جذاب و مختصر باشند. آنها باید شامل کلمات کلیدی مرتبط با صفحه شما باشند، اما نباید بیش از حد از آنها استفاده کنید.

 از عناوین  H1-H6استفاده کنید: استفاده از این نوع عنوان ها یک نوع داده ساختاری است که برای سازماندهی و علامت‌گذاری اطلاعات در صفحات وب استفاده می‌شود تا موتورهای جستجو بهتر بتوانند محتوا را درک کنند. این می‌تواند منجر به نتایج جستجو پیشرفته (rich snippets) شود، مانند رتبه‌بندی بالاتر در نتایج جست‌وجو که می‌تواند CTR شما را افزایش دهد.

اسکریپت غنی: اسکریپت غنی شامل اطلاعات اضافی مانند امتیازات، تصاویر و سایر جزئیات را ارائه می‌دهد و باعث جذابیت بیشتر نتیجه برای کاربران می‌شود. این تقویت بصری توجه بیشتری را به خود جلب می‌کند و احتمال کلیک کاربر بر روی لیست ارگانیک را افزایش می‌دهد. برای فعال‌کردن اسکریپت‌های غنی، باید طرح‌بندی را به صفحات خود اضافه کنید.

نام سایت: نام یک سایت همچنین می‌تواند بر شناسایی برند و اعتماد کاربر تأثیر بگذارد. این می‌تواند باعث شود که کاربران بیشتری روی یک صفحه کلیک کنند و در صفحات نتایج جست‌وجو ظاهر شود.

استفاده از تصاویر جذاب: استفاده از تصاویر یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش CTR است. آزمایش A/B را با انواع مختلف تصاویر انجام دهید تا بهترین گزینه برای شرکت خود را پیدا کنید.

دستیابی به نرخ کلیک بالا برای تبلیغات

دستیابی به نرخ کلیک بالا در PPC به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • انتخاب کلمات کلیدی هدفمند برای پیشنهاد قیمت
  • کلیک‌های مقرون‌به‌صرفه
  • توانایی تقسیم سریع و کارآمد گروه‌های کلمات کلیدی برای ایجاد هدف‌گیری دقیق‌تر

به یاد داشته باشید که هر چه نرخ کلیک شما بالاتر باشد، احتمالاً امتیاز کیفی شما نیز بهتر خواهد بود و امتیاز کیفی بالا یکی از بهترین پیش‌بینی‌های موفقیت در PPC است.

نرخ کلیک بالا، همیشه خوب نیست

این موضوع درست نیست که همیشه بخواهید نرخ کلیک بالایی داشته باشید، آنچه باید به دنبال آن باشید نرخ کلیک بالا روی کلمات کلیدی است. توجه داشته باشید کلمات کلیدی را در نظر بگیرید که سود شما را محدود نمی‌کند.

اگر یک کلمه کلیدی مرتبط با کسب‌وکار شما نیست یا فروش، مزایای برندسازی و غیره را برای سایت شما ایجاد نمی‌کند، یک نرخ کلیک بالا برای آن عبارت در واقع برای کسب‌وکار شما بد به‌حساب می‌آید. دلیل این امر بسیار واضح است زیرا؛

  • شما برای هر کلیک هزینه می‌کنید.
  • بسیاری از کلیک‌ها باعث ایجاد هزینه تبلیغات زیادی می‌شوند.
  • گاهی اوقات شما از کلمات کلیدی که قیمت بسیار بالایی دارند و ولی سودآوری ندارند، استفاده می‌کنید.
  • اصطلاحات و کلیک‌های غیرمرتبط فقط باعث اتلاف پول می‌شود.

به طور خلاصه، نرخ کلیک خوب یعنی ابتدا کلمات درست را هدف قرار دهید، سپس تا جایی که می‌توانید رو آن کلمه استراتژی‌های مختلفی را پیاده کنید.

مقایسه نرخ کلیک دسکتاپ و موبایل

تلفن‌های همراه تقریباً 95.3 درصد کل استفاده از اینترنت را به خود اختصاص می‌دهند. علاوه بر این، نرخ کلیک دستگاه‌های موبایل در حدود 40 درصد بیشتر از دستگاه‌های دسکتاپ است.

اما به نظر شما دلیل این نتایج چیست؟

یک عامل مهم این است که کاربران موبایل اغلب زمانی جستجو می‌کنند که به راه‌حل‌های فوری نیاز دارند و آماده اقدام هستند. این امر باعث افزایش احتمال کلیک کاربران روی نتایج جستجو می‌شود. در مقابل، کاربران دسکتاپ معمولاً زمان خود را برای تحقیق اختصاص می‌دهند، SERP را برای یافتن مناسب‌ترین صفحه بررسی می‌کنند و ممکن است صفحات متعدد را بررسی کنند.

بازاریابی هدفمند

نرخ کلیک و درصد تبدیل دو چیز متفاوت هستند؛ نرخ کلیک به شما می‌گوید چه درصد از افراد روی سایت شما کلیک می‌کنند، اما تعداد افرادی که تبدیل می‌شوند (مانند خرید یا ثبت‌نام در صفحه شما) را نشان نمی‌دهد.

به‌عبارت‌دیگر، یک تبلیغ آنلاین می‌تواند نرخ کلیک بالایی داشته باشد؛ اما نرخ تبدیل بسیار پایینی داشته باشد و هزینه تبدیل بالایی داشته باشد.

بنابراین، چگونه می‌توانید اطمینان حاصل کنید که افرادی که روی تبلیغات شما کلیک می‌کنند، سفر مشتری را تا نقطه تبدیل ادامه می‌دهند؟ بر روی مشتریان ایده‌آل خود تمرکز کنید.

مشتریان ایده‌آل کسانی هستند که بیشترین ارزش را از آنچه کسب‌وکار شما ارائه می‌دهد، می‌گیرند. اگر آنها را خوب در نظر بگیرید، به‌احتمال زیاد دوباره و دوباره باز خواهند گشت و پایه و اساس پایگاه مشتریان شما را تشکیل می‌دهند.

برای اینکه بفهمید این افراد چه کسانی هستند و چه می‌خواهند، باید تحقیقاتی انجام دهید و پرسونای کاربر ایجاد کنید.

پرسونای کاربر یک شخصیت فرضی است که بر اساس داده‌های جمعیتی و روان‌شناختی افرادی که محصولات شما را خریداری می‌کنند، ساخته شده است.

یک پرسونای کاربر ساده به سؤالات زیر پاسخ می‌دهد:

  • مشتریان شما چه کسانی هستند؟
  • هدف اصلی آنها چیست؟
  • چه چیزی مانع رسیدن آنها به آنچه می‌خواهند می‌شود؟

ممنون از همراهی شما تا انتهای مقاله و در نهایت اگر مطلبی در رابطه‌ با این موضوع دارید با ما به اشتراک بگذارید و سوالات خود را بپرسید.

تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.

دیدگاه خود را وارد کنید

*ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد