لینک سازی خارجی چیست؟ چقدر در سئو سایت موثر است؟
با افزایش رقابت و تلاش مضاعف سایتها برای حضور و پیشرفت در صفحه نتایج گوگل، فرآیند سئو سایت نیز پیچیدهتر از سابق شد. امروزه و در این فضای سئو سایتها، اگر قصد دارید که در رتبهبندی گوگل نتایج عالی کسب کنید باید به نکات بسیاری توجه کنید. یکی از مهمترین و اصلیترین عوامل موفقیت سئو سایت شما، لینک سازی خارجی است.
لینک سازی خارجی با قرارگرفتن در کنار عواملی چون لینک سازی داخلی، سئو تکنیکال، استراتژی مناسب و … باعث پیشرفت و موثر شدن سئو سایت شما میشود.
لینک سازی خارجی با لینک سازی داخلی چه فرقی دارد؟
به هایپرلینکهایی که در یک دامنه قرار دارند و به دامنهای دیگر اشاره میکنند، لینک خارجی میگویند. این لینکها با نام بک لینک نیز شناخته میشوند.
در حقیقت شما با قراردادن لینکی از یکی از صفحات سایت خود در صفحه یا صفحاتی که متعلق به دامنه شما نیست، یک لینک خارجی برای خود ایجاد کردهاید. برعکس سناریو بالا هم ممکن است؛ هنگامی که شما لینکی از صفحهای مرتبط به دامنهای که متعلق به شما نیست را در سایت خود قرار میدهید، یک لینک خارجی برای دیگران ایجاد کردهاید.
لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی با اینکه هر دو زیر دسته لینک سازی به شمار میآیند، اما از لحاظ مفهوم و کارکرد کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. تفاوت اصلی این دو موضوع این است که در لینک سازی داخلی، لینکها به صفحاتی با دامنههای یکسان ارجاع داده میشوند. اما مفهوم لینک سازی خارجی در تضاد کامل با لینک سازی داخلی قرار دارد. اگر هایپرلینکی مربوط به یکی از صفحات سایت ما، در صفحه ای خارج از سایت ما قرار بگیرد، لینک سازی خارجی رخ میدهد.
دلیل اهمیت فوقالعاده لینک سازی خارجی
همانطور که گفتیم، بدون توجه به لینک سازی خارجی، شما به بهترین نتایج ممکن در سئو سایت خود نخواهد رسید. لینک سازی خارجی تاثیرات بسیاری در سئو سایت شما خواهد گذاشت که در ادامه به معرفی چندتا از مهمترین عوامل خواهیم پرداخت.
بهبود رتبه بندی صفحات سایت
یکی از مهترین معیارهایی که گوگل برای رتبهبندی صفحات یک وبسایت به آن توجه میکند، لینک سازی خارجی است. زیرا گوگل به لینکهای خارجی مانند یک مهر تایید یا تعریف و تمجید از سوی دیگران نگاه میکند.
در حقیقت تصور گوگل به این صورت است که هرگاه سایت دیگری، آدرس یکی از صفحات سایت شما را سایت خود قرار دهد، در حقیقت آن صفحه را تایید کرده است. هر چقدر میزان این تاییدها و اعتبارها بالاتر برود، یک صفحه ارزشمندتر میشود. بنابراین هر چقدر یک صفحه از لینکهای خارجی بیشتری بهره ببرد، آن صفحه در نگاه گوگل باارزشتر میشود.
البته نکته مهم این است که گوگل به کیفیت لینکها خارجی بیشتر از کمیت آنها توجه میکند.
ممکن است شما هزاران لینک خارجی بی کیفیت و به اصطلاح اسپم داشته باشید، اما تعدادی کم از لینکهای باکیفیت خارجی، تاثیر بیشتری نسبت به آن در سئو سایت شما داشته باشد.
انتقال اعتبار از سایتهای معتبر
وقتی که لینکی از سایت خود را در دامنه با ارزش دامنه (Domain Authority) بالا قرار میدهید، در حقیقت از ارزش و اعتبار آن دامنه برای صفحات سایت خود بهره میبرید.
بنابراین انتخاب یک دامنه معتبر و ارزشمند برای پیش بردن فرایند لینک سازی خارجی بسیار حائز اهمیت است. در ادامه و در بخش استراتژی لینک سازی خارجی بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
امکان ارائه کسب و کار خود در ابعاد جدید
با استفاده از لینک سازی خارجی، در حقیقت منبعی جدید از ورودی کاربران برای وب سایت خود به وسیله ترافیک ارجاعی ایجاد میکنید. ترافیک ارجاعی (Referral Traffic)، به میزان ترافیک ورودی به سایت شما از طریق قرار دادن لینک در دیگر سایتها گفته میشود.
کاربرانی که به وسیله ترافیک ارجاعی وارد سایت میشوند، مشتریان بالقوه کسب و کار شما هستند که با تازگی با وبسایت شما آشنا شدند. شما میتوانید با پیاده سازی تکنیکهای مارکتینگ، این کاربران تازه وارد را به مشتری تبدیل کنید.
بنابراین لینک سازی خارجی یک ابزار بینظیر برای معرفی کسب و کار و برند خود به کاربران جدید محسوب میشود. کاربرانی که میتوانند یک روز به مشتریان ثابت شما تبدیل شوند.
انواع لینکهای خارجی
لینکهای follow
همه هایپرلینکهایی که به صورت پیش فرض در سایتها قرار میگیرند، از نوع لینک follow محسوب میشوند. ویژگی لینکهای follow این است که این لینکها به گوگل اعلام میکنند که ارزش و اعتبار بین سایتها از طریق این لینک جابجا شود.
برای مشخص کردن یک لینک به عنوان لینک follow لازم نیست اقدام خاصی انجام دهیم. در حقیقت ما ویژگی فالو در ساختار HTML لینکها نداریم و همه لینکها به صورت پیش فرض از نوع follow به شمار میآیند.
لینکهای nofollow
گاهی شما میخواهید لینکی خارجی در یک صفحه از سایت خود قرار دهید، اما تمایلی به انتقال ارزش و اعتبار صفحه خود از طریق این لینک نداشته باشید.
این تصمیم میتواند دلایل زیادی داشته باشد. ممکن است قصد داشته باشید لینکی از دامنه رقیب در سایت خود قرار دهید اما نمیخواهید اعتباری از طریق این لینک جابجا شود.
همانطور که گفتیم، همه لینکهایی که ما میسازیم، به صورت پیش فرض از نوع follow هستند. برای اینکه لینکی از نوع nofollow باشد باید ویژگی (”rel=nofollow”) را به ساختار HTML آن لینک اضافه کنیم.
البته افزودن این ویژگی به لینکها به معنی الزام گوگل به پیروی از آن نیست. در حقیقت ما به گوگل اطلاع میدهیم که تمایل داریم این لینک از نوع nofollow باشد. اما در نهایت ممکن است با وجود اعلام ما، گوگل ارزش و اعتبار را از طریق این لینک جابجا کند.
خرید لینک خارجی و رپورتاژ آگهی
خرید لینکهای خارجی یا رپورتاژ آگهی، از متداولترین روشهای لینک سازی خارجی است. با استفاده از این متد، شما میتوانید در ازای پرداخت مبلغی، لینک صفحات خود را در قالب محتوای متنی یا محتوای تصویری در دیگر دامنهها قرار دهید. این دامنهها میتوانند رسانههای قابل اعتماد یا سایتهای موفق در زمینه کسب و کار شما باشند. هر چه دامنهای که لینک شما در آن قرار میگیرد، ارزش دامنه (Domain Authority) بیشتری داشته باشد و در دیدرس کاربران بیشتری قرار بگیرد، برای سایت شما سودمندتر است.
این روش در کنار موثر بودن، نیازمند به توجه و مهارت کافی در انتخاب دامنه مناسب برای خرید لینک است. زیرا در این روش شما باید مبلغی را در ازای لینک سازی بپردازید و در صورت انتخاب اشتباه، نه تنها بودجه خود یا کارفرما، بلکه امکان رسیدن به رتبههای برتر را از دست میدهید.
بنابراین اگر از تجربه کافی در خرید لینک های خارجی بهرهمند نیستید، پیشنهاد میکنیم که به سمت این روش نروید. چون به احتمال زیاد پول خود را خرج لینکهای بیهودهای میکنید که هیچ بازدهی و بهرهوری برای سایت شما نخواهند داشت. بلکه حتی ممکن است باعث جریمه شدن شما توسط گوگل شود.
از طرفی خرید لینک خارجی و لینک سازی اصولی و در سایتهای معتبر نزد گوگل، میتواند تاثیرات باور نکردنیای بر روی رتبه سایت شما بگذارد. زیرا با خرید لینک از سایتهای معتبر و قوی، بخشی از ارزش و اعتبار سایت مقصد به سایت شما منتقل میشود و سایت شما از دید گوگل ارزشمند تر از گذشته قلمداد میشود.
لینک ساخته شده توسط کاربران
یکی از باارزشترین و ارگانیکترین راهکارهای دریافت لینک خارجی، ساخت لینک توسط کاربران و مخاطبان شما است. برای اینکه کاربری به یکی از صفحات سایت شما ارجاع دهد، باید محتوا صفحه شما به قدری کامل و جامع باشد تا در ذهن مخاظبان شما حک شود.
در حقیقت زمانی که کاربری در بحثی به یکی از صفحات سایت شما لینک میدهد، مانند این است که آن صفحه را مانند منبعی در آن زمینه پذیرفته و محتوای آن صفحه را قابل اعتماد و اتکا قلمداد کرده است.
بنابراین اگر مشتاق به دریافت لینک از کاربران خود هستید، محتوا صفحه شما باید یک مرحله بالاتر از صفحات مشابه با همان موضوع باشد. همچنین با استفاده از روشهای مختلف بازاریابی و تبلیغات، آن صفحه را در معرض توجه افراد بیشتری قرار دهید.
افزودن لینک خارجی
اگر این امکان برای شما فراهم است که به وب سایتی که متعلق به شما نیست بروید و بتوانید لینک یکی از صفحات دامنه خود را در آنجا قرار دهید، از روش افزودن لینک بهره مند شدهاید.
اما این لینکها ارزش و اعتبار خاصی نسبت به رقیبان شما برایتان به ارمغان نخواهد آورد. زیرا همانطور که شما به سادگی لینک خود را در این سایتها قرار دادهاید، رقیبان شما نیز این امکان را دارند.
اما این به این معنی نیست که از این کار خودداری کنید. زیرا با وجود آنکه این لینکها ارزش و اعتبار خاصی برای شما به ارمغان نخواهند آورد، اما وجودشان بهتر از نبودنشان است.
اما نکته مهم این است که در روند افزودن رایگان لینکهای خارجی، از قرار دان لینک در سایتهای اسپم با ارزش دامنه پایین خودداری کنید. زیرا این لینکها نه تنها جنبه مثبی برای شما به ارمغان نخواهند آورد، بلکه ممکن است موجب جریمه سایت شما (Penalty) نیز بشوند.
تدوین استراتژی اصولی برای لینک سازی خارجی
درست است لینک سازی خارجی به شدت حائز اهمیت است و موفقیت کسب و کار شما بدون آن بسیار سخت و تقریبا غیرممکن است، اما لینک سازی خارجی بدون استراتژی از پیش تعیین شده تفاوتی با انجام ندادن آن ندارد.
در ادامه با معرفی چند عامل تاثیر گذار در استراتژی لینک سازی خارجی، سعی میکنیم تا لینکهای خارجی شما را بهینه سازیم.
انتخاب دامنه مناسب برای قرار دادن لینک خارجی
یکی از مهمترین تصمیماتی که در روند لینکسازی خارجی باید اتخاذ کنیم، این است که لینک خود را در چه صفحاتی و با چه دامنههایی قرار دهیم.
ما نمیتوانیم هر دامنهای را برای قراردادن لینکهای خود انتخاب کنیم. یک سری ویژگی و اصول کلی برای انتخاب دامنه برای قراردادن لینک در آنها وجود دارد که شرح آنها میپردازیم.
انتخاب دامنه باارزش و معتبر
یکی از مهمترین اهداف ما از فرآیند لینک سازی خارجی، دریافت ارزش و اعتبار از دیگر سایتها و دیگر دامنهها میباشد. اگر خود دامنهای که به ما لینکی ارجاع میدهد، اعتبار و ارزش دامنه بالایی نداشته باشد، چگونه میخواهد این اعتبار را به ما منتقل کند؟
بنابراین قبل از انتخاب هر دامنهای برای قراردادن لینک خود در آن، حتما ارزش دامنه و امتیاز اسپم (Spam Score) آن را بررسی کنید تا نتیجه مدنظرتان از فرایند لینک سازی را به دست آورید.
انتخاب دامنه مرتبط با موضوع لینک قرار داده شده
این سناریو را تصور کنید: شما محصولی مانند عروسک دخترانه دارید و قصد دارید این محصول را در مکانهای مختلف ارائه و تبلیغ کنید. به نظرتان مکانی مانند آرایشگاه مردانه، فضای مناسبی برای ارائه این محصول به حساب میآید؟ مسلما خیر. قطعا فضای بهتری برای ارائه محصول شما وجود دارد که در آن بستر میتوانید نتیجه بهتری نسبت به دیگر مکانها کسب کنید.
در مورد قرار دادن لینک خارجی یا رپورتاژ آگهی در دیگر سایتها هم به همین صورت است. شما با انتخاب دامنه مرتبط نه تنها فرآیند لینک سازی خود را در نگاه گوگل موثرتر جلوه میدهید، بلکه جامع هدف مناسبتری را برای معرفی سایت خود انتخاب کردهاید.
انتخاب انکرتکست مناسب برای لینکهای خارجی
در انتخاب متن لینک یا انکرتکست، شما امکان انتخاب هر کلمه یا عبارتی را دارید. اما نقش انکرتکست مناسب که به خوبی و به طور دقیق موضوع و هدف صفحه مقصد را برای کاربر شرح دهد غیرقابل باور است.
تجربه نشان داده که کاربران اگر درباره محتوایی که در صفحه مقصد لینکها در انتظارشان هست، دید واضحی نداشته باشند، به ندرت به روی آن انکرتکست کلیک میکنند.
انکرتکست نه تنها کاربران را از محتوای صفحهای که به آن لینک ارجاع داده شدهاست آگاه میکند، بلکه موتورهای جستجو نیز از محتوا صفحه لینک داده شده مطلع میشوند.
تا کنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.